Proslavili smo Novu godinu, a sada ćemo i Božić – nema boljeg načina da to uradite nego da pogledate koji su to božićni filmovi 2023. aktuelni u svetu. Božićni filmovi su praktično sinonim za period koji obuhvata kraj decembra i početak januara. Kada dođe Božić, nekako se sve vrti oko filmova i muzike, zar ne? Naravno, možda bi se isto moglo reći i za neke druge praznike koji su isto tako komercijalizovani, ali se za Božić produkcijske kuće posebno trude da naprave veoma kreativne scenarije, za razliku od bilo kog drugog doba godine. Postoji čak i čitav žanr koji je posvećen isključivo prazničnim romantičnim komedijama čija se radnja “vrti” oko ove divne sezone, a Netflix je, naravno, uskočio na ovaj “čizi” trend koji su prvobitno popularizovali Hallmark i Lifetime.

Novi božićni filmovi 2023. na Netflixu – naša top lista

Zanima vas koji su to novi božićni filmovi, i ne znate odakle da počnete sa traganjem savršenih božićnih romantičnih filmova? Ne brinite, znamo da većina njih može delovati potpuno identično, i zbog toga smo odlučili da za vas izdvojimo one božićne filmove na koje treba obratiti pažnju.

Falling for Christmas

Ko bi rekao da ćemo nam praznični filmovi ove sezone doneti i povratak dve velike zvezde. Ako niste znali, Lindsay Lohan je putem ovog filma imala svoj veliki povratak, zajedno sa zvezdom serije Glee, Chordom Overstreetom. Glumac iz serije Glee u ovom filmu igra vlasnika “bed & breakfast” hotela koji je primoran da se brine o liku koji tumači Lohan, nakon što je udarila glavu u nezgodi tokom skijanja – i koja dobija amneziju (naravno, šta ste drugo očekivali). Tu dolazi veliko iznenađenje, jer je ona zapravo naslednica velikog ski rezorta koji se nalazi u blizini. Nećemo vam otkrivati više detalja, već vam savetujemo da brzo odete i pogledate ovaj film!

A Castle for Christmas

Možda je vreme da se malo odaljimo od klasičih božićnih ljubavnih filmova, gde se mladi parovi zaljubljuju, i kojima sve teško polazi za rukom tokom Božića. U filmu A Castle for Christmas možete očekivati legendarnu Brooke Shields, zajedno sa Carlom Elwesom, koji pokušavaju da nauče sve o pozadinama njihovih porodica. Put ih navodi u malo škotsko selo, gde je živeo njen otac, a Shields igra spisateljicu koja se nalazi lice u lice sa trenutnim vlasnikom zamka – vojvodom (Elwes), koji na kraju osvaja njeno srce.

Pročitajte i ovo: 7 najboljih prazničnih filmova koji će vam izazvati osećaj nostalgije

A Boy Called Christmas

U ovom novom božićnom filmu otkrićete magičnu, ponovo ispričanu priču o sv. Nikoli koji traži svoju svrhu. Sa glumačkom postavkom u kojoj se nalaze Kristen Wiig, Henry Lawfull, Toby Jones i Sally Hawkins, kao i neverovatnim specijalnim efektima, nema sumnje da je ovo pravi porodični hit koji možete gledati tokom praznika.

Jingle Jangle: A Christmas Journey

U pitanju je najnoviji božićni film na Netflixu, koji ima sva obeležja savršene božićne priče. Radi se o nekome ko je izgubio veru u ovaj praznik, o samoći, i oživljavanju prazničnog duha – zahvaljujući ljubavi i društvu davno izgubljenog člana porodice.

Klaus

Božićni crtani filmovi ne moraju da budu samo za decu. Ako ste nostalgični za dobrom, starom, 2D animiranom pričom, onda je Klaus prava opcija za vas. U pitanju je prvi ikada Netflixov film koji je dobio Academy Award nominaciju, a koji nudi alternativnu, pozadinsku priču Deda Mraza, gde se pojavljuje i povučeni izumitelj igračaka.

The Knight Before Chrismas

Iako je ovo božićni film iz 2019, svakako ga treba pomenuti na ovoj listi. Radi se o prelepoj ženi koju igra Vanessa Hudgens, a koja je razočarana perspektivom pronalaska prave ljubavi, kada upoznaje muškarca koji bi mogao da joj promeni mišljenje. Klasičan božićni narativ, ako nas pitate! Bez obzira na to koliko je zaplet otrcan, ovaj film donosi novi ritam klasičnog rom-koma.

The Princess Switch

Kad smo već kod Vanessae Hudgens, moramo da napomenemo i njen prošlogodišnji božićni film – The Princess Switch. Vanessa tumači ulogu pekarke koja putuje u izmišljeno selo u Evropi kako bi učestvovala na takmičenju. Tu, naravno, upoznaje princezu koja izgleda isto kao ona, koju takođe tumači Vanessa. Kada njena dvojnica predloži da njih dve zamene mesta, stvari ne krenu baš po planu. Da li je i ovo otrcano? Naravno da jeste. Da li je i dalje prihvatljivo i božićno – takođe jeste!

The Holiday Calendar

Vreme je za još malo božićne magije! Radi se o filmu u kome fotografkinja nasledi “magični” advent kalendar koji joj predviđa budućnost. Ovo je potpuna novost, zar ne? Kalendar ide do tolikih tančina, da predviđa i njen ljubavni život. Nama ovaj film posebno deluje kao da je posebno pokušao da pogoti taj Hallmark kvalitet prazničnog filma, i moramo reći da je poprilično blizu.

Pročitaje i ovo: Ovo je 7 najboljih netradicionalnih božićnih filmova

Ako nešto obeležava svačiju sezonu praznika, to su onda božićni filmovi. Sigurni smo da je svako od vas pronašao ponešto za sebe u ovoj listi naših favorita. Preporučujemo vam da što pre okupite porodicu, prijatelje i vaše voljene osobe, i počnete sa gledanjem ovih prazničnih filmova na Netflixu! Uživajte u prazničnoj sezoni!

Naslovna fotografija:

Nenad Grubanoski

Comments