5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

1/2

Danas stupamo u brakove sa verom u sebe i svoja osećanja i slobodu izbora – tako se i razvodimo, toliko često, da je nemoguće ne zapitati se da li su dogoverni i aranžirani brakovi bili razumnije i stabilnije rešenje. U kulturi shvatanja braka kao poslovnog dogovora, osnivanja kompanije i vođenja njenih poslova, vrednosti partnerskih odnosa su imale mnogo više šanse – poštovanje, tolerancija, podrška, zajednički interesi – i povezivale su partnere mnogo čvršće i trajnije nego ljubav i strast.

Ali, vremena su se promenila, a sloboda izbora nameće nove odgovornosti – ljubav nije dovoljna i neće sama po sebi da prevaziđe sve prepreke i da nas drži spojene uprkos svemu. Potrebno je ipak uključiti malo razuma i uzeti u obzir kriterijume o kojima govore psiholozi – oni imaju mnogo iskustva sa parovima koji se razvode i stalno sprovode istraživanja da bi otkrili koji to kvalteti trajno održavaju savremene veze i brakove.

Fizička privlačnost (hemija) kao uslov

Potrebno je da nam se sviđa ono što vidimo, jer ako nam je neko odbojan, verovatno nećemo ni pokušati da ostvarimo dublji kontakt sa tom osobom. Možda nam se neko ne sviđa na prvi pogled u smislu da je baš naš tip, ali svakako nam nije odbojan i tada možemo sebi da damo šansu – da ga posmatramo malo duže i da ga upoznamo malo bliže.

#quotes

A post shared by quotes (@quotes) on

Tako neko neko koga u početku nismo primećivali i koga na osnovu njegovog izgleda nikada ne bismo izabrali, postaje lep i privlačan – prihvatimo ga i zavolimo zbog njegove ličnosti i ponašanja prema nama, a toplina emocija čini da nam neko postane divan, iako to nije bio kada smo ga prvi put videli. Muškarci su malo više vizuelni tipovi i kod njih je pitanje hemije i privlačnosti malo radikalnije, ali u suštini, privlačnost može da raste i da se razvija ako nema odbojnosti i ako postoji simpatija. Svakako, to nam daje mnogo veće šansi (i veći izbor partnera) nego ako se ograničimo samo na fizičku privlačnost. Ona može da bude snažna i magnetska, ali nipošto ne garantuje dobar odnos – čak je češća u nestabilnim, burnim, dramatičnim i problematičnim odnosima.

Editors choice