Brahmi ulje je zaludelo beauty svet! Ovaj potpuno prirodan proizvod dolazi iz Indije, a kažu da oporavlja čak i najslabiju kosu, daje zdrav sjaj i, najvažnije, povećava volumen! Ovo su bili dovoljni razlozi da ga kupimo i isprobamo, a sada vam donosimo detaljne rezultate.

Ulja brahmi i amla su se vekovima unazad koristila u tradicionalnoj ajurvedskoj tradiciji Indije za podržavanje koncentracije i bistar um. Danas, ovi moćni sastojci su daleko više poznati po fantastičnom dejstvu koje imaju na kosu. Brahmi biljka ima antioksidativne komponente koje revitalizuju kožu glave i podstiču zdravu regeneraciju kose.

Brahmi ulje i kako deluje na kosu?

Brahmi ulje pospešuje rast kose

Zbog svog biohemijskog sastava, brahmi ulje je efikasno u lečenju privremenog gubitka kose. Zahvaljujući hranljivim materijama, kao što su kalcijum, cink, vitamin C, saponini i flavonoidi, brahmi ulje jača koren kose, pa samim tim sprečava opadanje vlasi. Stručnjaci objašnjavaju da brahmi snižava nivoe kortizola u telu, čiji su previsoki nivoi glavni uzrok opadanja kose! Brahmi ulje takođe sadrži alkaloide koji povećavaju količinu proteina u folikulima kose, te koren postaje jači.

Brahmi ulje uklanja perut

Ajurvedsko brahmi ulje reguliše proizvodnju sebuma. Sebum je blago kiseo, u rasponu od 4,5 do 6,0 na pH skali, i njegova kisela priroda sprečava da vlasište postane previše suvo ili masno, čime se u velikoj meri smanjuju šanse za pojavu peruti. Redovno korišćenje brahmi ulja vam može pomoći da imate zdravo vlasište glave, bez bilo kakvih iritacija, suvoće, svraba i perutanja. Brahmi poboljšava zdravlje kože glave tako što hladi i opušta teme, uklanja perut i višak ulja sa temena.

Brahmi ulje sprečava ispucane krajeve

Ispucali vrhovi najčešće nastaju kao posledica isušivanja i mehaničkog oštećenja vlasi, a sa ovim problemom prevashodno muku muče dame sa kovrdžavom ili talasastom kosom. Brahmi formira zaštitni sloj na vlasi, smanjujući šanse za pojavu ispucalih vrhova i čineći kosu glatkom.

Probali smo brahmi ulje, a ovo su rezultati

Kad smo počeli da tragamo za brahmi uljem, primetili smo da je prilično rasprostranjeno na domaćem tržištu. Najčešće se prodaje u obliku seruma, maski za kosu, ali i u vidu tretmana u bočici, koji se sastoji od kombinacije različitih hranljivih ajurvedskih ulja.

Odabrali smo pravo brahmi ulje, prirodan proizvod koji svako može da koristi. Na uputstvu je navedeno da treba da se upotrebljava najmanje dva puta nedeljno. Potrebno je da se umasira u kožu glavu, a zatim da se vlasište masira oko pet minuta.

To smo i uradili! Na dlan ruke smo naneli nekoliko kapi zelenkastog ulja, koje ima vrlo masnu strukturu. Nežnim pokretima ruke smo ga utrljali na teme glave, vodeći računa da pokrijemo sve glavne delove. Savet je da nanosite manju količinu postepeno, jer je ulje vrlo masno i lepo se raspoređuje. Nakon masaže, ostavili smo brahmi da odstoji tokom noći i uradi svoju magiju!

Brahmi za savršeno nahranjenu kosu

Cele noći je brahmi bio na našoj glavi, a sada je došao red na pranje! Oprali smo kosu nežnim šamponom, dobro je osušili i ostali oduševljeni rezultatima. Zaista, samo jedno pranje i već smo mogli da primetimo da je dlaka jača, ali i mekanija na dodir. Nakon ispiranja, kosa je dobila zdrav sjaj, bila je laka za raščešljavanje, a krajevi su izgledali prilično nahranjeni.

Nastavili smo da upotrebljavamo brahmi ulje i shvatili smo da ga sa pravom zovu čudotvornim. Svakim pranjem, kosa je poprimala sve zdraviji izgled, a to su i drugi počeli da primećuju. Što se tiče rasta, potrebno je ipak sačekati rezultate, ali smo sasvim sigurni da brahmi ima blagotvorno dejsto čak i po pitanju stimulisanja rasta.

Pročitajte i ovo:  Probali smo bakučiol, prirodnu zamenu za retinol koja briše bore: Ovo su naša iskustva

Naslovna fotografija: pinterest.com/Charcoal & Rose Petals 

Kristina Page

Comments