U večitoj smo dilemi koja boja kose je najlepša. Plavuše su prednjačile jer su popularne zvezde na ekstravagantan način nosile ovu boju. Upravo iz tog razloga, može se reći da je većina žena makar jednom u životu imala plavu boju kose. Problem je nastajao u momentima kada su žene birale da postanu plavuše za nekoliko dana. Dakle, iz tamne boje želele su potpuno svetlu i tada je dolazilo do neželjenih efekata – suve, izgorele, oštećene kose.

Najbolja odluka u tom trenutku bi bila da skratite oštećene krajeve, vratite se u svoju (ili sličnu) boju i kosu redovno hranite preparatima za oporavak kose. Upravo u tom momentu na ideju vam dolazi da postanete brineta, kupujete farbu i zakazujete kafu sa drugaricom jer, kao i uvek, ona je tu da ispravi sve greške frizera, šminkera i kozmetičara koji vam rade o glavi.

Nismo sigurni u kom trenutku su brinete preuzele vođstvo nad plavušama, ali može se reći da su one sada dominantne. Diktiraju modne i makeup trendove, prave najluđe zabave, imaju estetične profile na društvenim mrežama. Da li to znači da ćete i vi do kraja zime postati brineta? Ako razmišljate da napravite korak dalje i postanete zanosna brineta, sa vama delimo najpopularnije nijanse i fotografije zbog kojih ćete već danas doneti konačnu odluku.

Dark chocolate

Boja zbog koje će sve druge pasti u vodu! Ako želite da vaša kosa izgleda negovano i prefinjeno, kao da ste tek završili sa najskupljim tretmanom za hidrataciju, onda je ovo boja za vas – koja će da istakne vaše crte lica, ali i da vam donese vrtoglavi broj lajkova. Kako se niste ranije setili, pa ovo je boja vašeg života.

Pročitajte i ovo: Naši omiljeni tips&tricks koji će sprečiti opadanje vaše kose!

Rich brunette

Boja koju dobijate mešanjem više tamnih čokoladnih nijansi. Boja čokolade ima određenu dubinu, sjaj, bogatstvo, ali i toplinu. Upravo tu boju ponela je jedna od najdražih poznatih ličnosti na fotografiji ispod. Jasno je da je ovaj trend posle nje postao viralan i da su devojke poludele za ovom bojom. Željenu nijansu ne možete da dobijete tek tako, pa je potrebno da se prepustite profesionalcima.

Mocha brunette

Ova nijansa ide uz sve tonove kože, a ako ne želite da farbate celu kosu, predlog je da osvežite kosu pramenovima u ovoj nijansi. Kako da opišemo ovu nijansu na najbolji mogući način? Ustajete iz kreveta u njegovoj beloj košulji, kosa vam je razbarušena, iz kuhinje dolazi miris kafe i nazire se muzika, na stolu je doručak i ceduljica sa porukom: Buongiorno principessa!

Osećaj za koji ne postoje adekvatne reči – upravo takav utisak ostavlja ova boja. Dakle, ako želite život kao na filmu, počnite od frizure, sve drugo će samo doći na svoje!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naw (@nawel_shr)

Osim što su devojke poludele za ovom bojom, važno je napomenuti da je ona najjednostavnija za održavanje. Ne morate da kupujete skupe preparate i da trošite novac na tretmane u salonu. I bez toga vaša kosa će izgledati zdravo i negovano!

Pročitajte i ovo: Faux-Out tehnika koja će preporoditi vašu kosu

Naslovna rečenica: instagram.com/haileybieber

Dragana Stojanović

Comments