Sudija iz Los Anđelesa, Brenda Penny, suspendovala je Jamiea Spearsa, oca Britney Spears, iz starateljstva koje je poslednjih 13 godina kontrolisalo život pop pevačice. Ovo je ogromna pobeda za Britney, koja se isto toliko godina na razne načine borila da ukine starateljstvo koje ju je lišilo nezavisnosti. Na sudskom saslušanju 29. septembra, sudija Penny je u naredila Jamieu da momentalno odstupi sa višegodišnje pozicije, rekavši da je trenutna situacija “neodrživa”, dodavši da predstavlja “toksičnu sredinu koja zahteva suspenziju Jamesa Spearsa”.

Novo saslušanje je zakazala za 12. novembar kako bi se donela odluka o konačnom prekidu starateljstva, koje sad obe strane podržavaju. Matthew Rosengart, Britneyn advokat, zahtevao je da njen otac bude momentalno uklonjen iz starateljstva pre bilo kakvih drugih poteza, rekavši da je to neophodno po dobrobit njegove klijentkinje. “Starateljstvo može i treba da bude zaokruženo i ukinuto što je najbrže moguće, idealno ove jeseni. Britney Spears zaslužuje da njen otac danas bude uklonjen iz njenog života kao staratelj”, izjavio je Rosengart.

Britney je na svom Instagram profilu objavila video kako sa pilotom vozi avion, napisavši da se “nalazi na 9. oblaku”.

Odluka stiže tri meseca nakon što je pop zvezda prvi put javno progovorila o svom nepovoljnom stanju, traživši od sudije da njenog oca Jamiea ukloni iz starateljstva, koje je opisala kao “zlostavljanje”. “Voleo je što ima moć da povredi sopstvenu ćerku”, izjavila je tada Britney.

Sa druge strane, Jamie Spears se agresivno borio protiv svih pokušaja da bude uklonjen, dok je nedavno odjednom podneo zahtev da se starateljstvo u potpunosti ukloni – potez koji je Britneyn advokat okarakterisao kao pokušaj da “izbegne odgovornost i pravdu”.

Uprkos ovome, Jamieva advokatica, Vivien Thoreen, žestoko se borila protiv njegovog suspendovanja na saslušanju 29. septembra, gde je izrazila sumnju u Britneynu emotivnu izjavu iz juna, rekavši da “nije unakrsno ispitivana” i da “niko ne može da zna istinitost tih izjava”. Sudija je ipak zauzela stranu pevačicinog advokata.

Comments