Kao i obično, sve je počelo sa Rihannom. Otprilike. Ili je makar tada postalo mainstream.

Kao što verovatno i sama znaš, bucket kape su bile ogroman trend devedesetih, naročito u R’n’B kulturi, iako su prvi talas popularnosti doživele tokom osamdesetih kada su ih nosili svi kul reperi i break dance plesači. Ali ni ovo nije bio početak – bucket kape je zapravo lansirao brend Kangol još 1920. godine!

U ovo novije vreme, Versace je bio taj koji je sve nas podsetio na ovaj kultni komad (smem li da kažem diskutabilnog izgleda?) dok je Rihanna kao i svaka prava trendseterka odmah ponela jedan i to onaj najupečatljiviji – zmijskog printa! A kada je mogla da ga nosi ona, zašto ne bi mogle i druge poznate ličnosti, pa i mi same? Ako nam se baš toliko nose…

I tako nas je preplavio novi talas popularnosti ovih šeširića koje je obožavala i čuvena Kate Moss. Billie Eilish, vrlo dobro poznata po svom pomalo čudnom načinu oblačenja, među prvima je prigrlila ovaj trend i odabrala razobojnu monogram verziju sa potpisom modne kuće Louis Vuitton.

Kylie Jenner i njena prijateljica Anastasia Karanikolaou su osim matching Chanel patika ponele i slične Burberry šeširiće, s tim što je, razume se, Kylie odabrala onu moderniju varijantu – bucket hat!

Gde je trend, tu je i Kendall Jenner – ipak je ona kraljica modne piste! Ona je svoj šešir ukombinovala sa kupaćim kostimom istog printa.

Ipak, zanimljivo je da je Kendall zapravo “prepisivala” od drugarice i koleginice Gigi Hadid koja je nešto ranije nosila sličan model kape.

Comments