10 trikova za postizanje savršenog “no makeup” makeup look-a

Oh-la-la: Beauty trendovi koje ove jeseni “diktira” grad ljubavi – Pariz!

Kako stvarne žene rešavaju najčešće probleme sa kosom?

Mali trikovi koje možeš da primeniš kako bi imala više vremena tokom dana!

Kako da svoj stajling učiniš #streetstyle urbanim uz pomoć samo jednog komada!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Po prvi put u Srbiji, izabrani najbolji influenseri u čak 16 kategorija!

Prvi put mama: 9 pitanja o dojenju koja te možda muče, a nisi imala koga da pitaš!

4 jednostavne odluke koje možeš doneti kako bi dala svoj mali doprinos svetu

5 načina da se odgovornije ophodiš prema novcu

Kako da osvežiš svoj jesenji stil neutralnim nijansama

Brojne su prilike u kojima se od žena očekuje da budu elegantne. U želji da u tome uspeju, mnoge od njih često preteraju u izboru garderobe i detalja, pa konačni rezultat bude daleko od željenog. Jer, elegantan izgled ne podrazumeva praćenje trendova po svaku cenu, već odabir odevnih kombinacija koje privlače pažnju, ali ne zato što su one same po sebi upadljive, već zato što ih vi nosite sa stavom i gracioznošću.

Ovo je naših sedam saveta  koji će vam pomoći da postignete elegantan izgled.

Elegancija je u jednostavnosti

Elegancija se, pre svega, ogleda u jednostavnosti. Dovoljno je samo da pogledate fotografiju neke elegantne žene i videćete da je sasvim jednostavno obučena. To često podrazumeva nošenje jednobojnih odevnih komada, ali ne mora da znači. Elegantna može biti i jednostavna koktel haljina. Nikada ne potcenjujte moć jednostavnosti.

Elegance 1 Budi dama: Saveti za elegantan izgled

Nosite samo ono što vam stoji

Ukoliko želite da dobro izgledate, morate znati šta vam dobro stoji. To znači da morate znati koje vam boje najbolje stoje, ali i koji modeli džinsa, suknji i haljina najbolje odgovaraju vašoj građi. Nemojte po svaku cenu kupovati stvari samo zato što su na rasprodaji. Nekada je bolje odevni komad platiti više, ali će vam zato on dobro stajati.

Birajte klasične odevne komade

Neki odevni komadi i aksesoari su jednostavno vanvremenski. Oni odolevaju vremenu i možete ih uvek nositi. Među ovim odevnim komadima svakako su mala crna haljina, nude salonke, dijamantske minđuše i biserna ogrlica. Ovi odevni komadi i danas su podjednako atraktivni kao i pre 25 godina i, što je najvažnije, uvek su elegantni. Stoga je dobro imati ih u svojoj kolekciji, jer su oni siguran put ka postizanju elegantnog izgleda.

Elegance 2 Budi dama: Saveti za elegantan izgled

Kvalitetna tašna je must have

Nikada ne potcenjujte moć kvalitetne tašne, jer ovaj odevni komad upotpunjuje svaki izgled. To ne mora da znači da torba mora biti brendirana, ali je ona uvek dobar izbor. Ono čemu treba težiti su ravni krojevi i modeli koje zavolite čim ih ugledate.

Nađite svoj prepoznatljiv stil 

Da biste bile elegantne, veoma je važno da izgradite svoj stil odevanja. Ukoliko niste sigurne šta vam se sviđa i šta vam dobro stoji, neće vam biti prijatno u onome što nosite. Evo šta vam može pomoći u izgradnji svog stila – pregledajte svoj garderober, napravite listu odevnih komada koje najčešće kupujete i neka vam ona bude smernica u daljem odevanju.

Elegance 3 Budi dama: Saveti za elegantan izgled

Važan je stav

Verovale ili ne, stav i samopouzdanje su veoma važni. Samo osoba koja ima stav i koja je sigurna u sebe može izgledati elegantno. Ako nam ne verujete, zapitajte se da li ste nekada videle elegantnu ženu koja je nesigurna? Odgovor je, uvereni smo, ne, jer je elegantna žena ono što ona jeste, a ne ono što nosi.

Zavolite neutralne tonove

Ukoliko želite da izgledate elegantno, naučite da nosite garderobu neutralnih tonova. Crna je uvek najukusniji izbor za postizanje elegantnog izgleda. Osim toga, neutralne tonove uvek možete nositi sa različitim printovima i bojama.

Jasna Đorđević

 

Editors choice