Camilla Cabello je bila na meti negativnih komentara zbog svojih fotografija u narandžastom kupaćem kostimu na obali Italije. Nije prva, a nažalost ni poslednja žena koju je javnost, zbog njene figure, komentarisala na ovaj način. I to nije u redu na toliko nivoa.

Naravno, Camilla je samo jedan primer, drugi primer skorijeg datuma je Selena Gomez – koja je na TikToku pričala da joj konstantno komentarišu kilažu, da je premršava, da je predebela. Ti hejt komentari uopšte ne uzimaju u obzir da Selena ima lupus – bolest koja joj utiče na telesnu težinu.

Camilla je na početku karijere izgledala kao bilo koja druga pevačica – imala je savršenu figuru. Tek kasnije, kada je zbog anksioznosti počela da uzima antidepresive, primećuje se da je počela da dobija na kilogramima. Ne mora da znači ni da je to do antidepresiva, samo da postoji razlog zašto se ugojila. Iza svake osobe sa viškom kilograma postoji određena priča.

Ali, mnogi, i pored svega toga, odlučuju da pišu veoma negativne komentare koji će upropastiti svačiji dan. Najviše su komentarisali njen celulit i “veliki stomak”. Kako jedna poznata osoba sebi može da dopusti da ima celulit? Zaista je tužno što su ljudi toliko opsednuti celulitom na ženi, s ozbirom na to da isti ima od 80 do 90% žena. Celulit je nešto sasvim normalno – to je, naprosto, građa ženskog tkiva na butinama. Imaju ga i muškarci.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by camila (@camila_cabello)

Celulit kao reč nije postojala sve do 60-ih godina prošlog veka; nije bio ni definisan. Tada je pronađen nov način da se žene osete nesigurno u svojim telima i da misle da nešto na sebi moraju da menjaju da bi se uklopile u standarde lepote.

Govor mržnje nikad nije imao izgovor, a naročito ne sada kada smo svesni koliko štete ima po mentalno zdravlje. A ipak, deluje da ga ima više nego ikad, upravo zbog interneta i raznih socijalnih mreža.

Camila Cabello je učinila da se osećamo sigurnije u svojim telima, jer nam je drago da je barem jedna poznata ličnost pokazala svoje telo bez filtera, i koja je u stanju da bez problema u bikiniju prošeta plažom – iako joj se vidi celulit i višak kilograma.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by camila (@camila_cabello)

I njen višak kilograma nije ničiji problem, osim njen – i to u slučaju da ga ona shvata problemom. A to naročito nije nešto o čemu internet treba da raspravlja, ili još gore – da je vređa. Nijedna osoba koja na ovaj način vređa drugu nije sigurna u svom telu. Kao da smo svi naučeni da ne volimo svoja tela, da im stalno nalazimo mane i nešto što na njima mora da se ispravi. Osoba koja je sigurna u sebe i svesna sebe, nema potrebu da komentariše kako druga osoba izgleda, naročito ako to nema veze sa njom.

Svi smo naučeni da naša tela treba najbolje da izgledaju u letnjem periodu, jer tada telo najviše i pokazujemo. I zato i postoji fraza beach body, a svako telo je telo za plažu. Jedino što vam je potrebno za beach body jesu plaža i telo. To je to. Niko ne zaslužuje da se oseća lože zbog svog tela i neke predstave o tome kako da izgledamo idealno. Uživajte u letu, nemojte dopustiti da vas celulit, strije, višak kilograma, manjak kilograma i bilo koja druga nesigurnost spreči u tome da živte onakav život kakav želite.

Naslovna fotografija: instagram.com/camila_cabello

Jovana Petković

Comments