Svetska megazvezda Cher je objavila prvi Christmas album u svojoj decenijama dugoj karijeri, a imajući u vidu da je muzička legenda započela svoju karijeru još šezdesetih godina, zaista je mali spisak toga što u 2023. može da uradi po prvi put.

Cher je globalno prepoznatljiva od 1965. godine prošlog veka – kada je svoju muziku zvanično stavila na mapu uz pop hit I Got You Babe. Poznata je po tome da se ne boji novih početaka i eksperimentisanja sa inovativnim žanrovima i savremenim izvođačima, pa je rešila da se oproba i u božićnom albumu. U nastavku teksta saznajte zašto se ovaj božićni album razlikuje od svih prethodnih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cher (@cher)

Cher Christmas album

Blendovanje različitih žanrova i novi počeci

Christmas album je ujedno i njeno prvo zvanično studijsko izdanje u poslednjih pet godina (može li biti uzbudljivije?!). Nakon otkrivanja promo ilustracije u septembru ove godine – praćene trejlerom, kompletan album je konačno ugledao svetlost dana.

Pre nego što je objavila ovaj masterpiece, muzička i modna ikona se tizerom obratila svojim pratiocima na društvenim mrežama. Kompletan trejler objavila je na YouTubeu, potvrdivši ranije nagađane saradnje sa Darlene Love, Michaelom Bubléom, Tygom, Cyndi Lauper i Steviejem Wonderom.

Fanove je prijatno iznenadila blendovanjem različitih žanrova, a Tyga i Cyndi Lauper nalaze se na istom albumu (I mean?!). Na taj način, Cher je još jednom potvrdila svoju svestranost, postavivši nove trendove i pokazavši svetu zašto traje.

Podsetimo se, pevačica je otkrila šik ilustraciju pre više od mesec dana, sa jednostavnim snimkom u kom je okružena crvenim i srebrnim ukrasima, uz poruku: “Da li ćete provesti Božić sa mnom? #cherchristmas“. I naš odgovor je: da, hoćemo!

Možda smo još uvek u jesenjem raspoloženju, ispijamo pumpkin spice latte i gledamo horor serije pripremajući se za Halloween – ali nam Cher ponovo dokazuje da ide ispred svog vremena!

Prvi singl, DJ Play a Christmas Song, objavljen je 6. oktobra, a u TV emisiji Good Morning Britain, pevačica je izrazila svoje oduševljenje povodom rada na nečemu novom, saopštivši: “Veoma sam ponosna na ovo, to je božićni album koji nosi moj pečat!”

Kao što je ranije i obećala, album nije ni najmanje tradicionalan. Očekuje se da će, uz prepoznatljiv pečat i moderne saradnje, doneti novu dimenziju praznične muzike i revolucionizovati način na koji posmatramo božićne pesme.

“To nije božićni album vaše majke. To je Cher Christmas album, sa svim onim što ime Cher nosi sa sobom”, objasnila je pevačica. “To je definitivno moja vizija božićnog albuma. Morala sam da radim ono što osećam.”

Spisak pesama

Album se sastoji od 13 pesama, a pored originalnih numera, fanovima je ponudila i covere dobro poznatih prazničnih pesama poput Santa Baby.

Ovo je kompletna lista pesama:

DJ Play a Christmas Song

What Christmas Means to Me

Run Rudolph Run

Christmas (Baby Please Come Home)

Angels in the Snow

Home

Drop Top Sleigh Ride

Please Come Home for Christmas

I Like Christmas

Christmas Ain’t Christmas Without

Santa Baby

Put a Little Holiday in Your Heart

This Will Be Our Year

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cher (@cher)

Album posvećen majci

Christmas album je od posebnog značaja za pevačicu jer ga posvetila svojoj majci – Georgiji Holt, koja je preminula baš uoči praznika prošle godine. “Stalno mislim na svoju mamu”, rekla je Cher, ali ovo nije tužan i terapeutski album, već njen način da povrati Božić i radosti koje praznici donose.

Pročitajte i ovo: Ed Sheeran na beogradskom Ušću: Evo šta sve možemo da očekujemo od muzičkog spektakla

Naslovna fotografija: instagram.com/cher

Milica Nešić

Comments