Nedelja mode u Parizu je u sredu veoma užurbano počela sa neverovatnom atmosferom i uzbuđenjem zbog Balmainovog spektakularnog modno-muzičkog događaja, koji je ujedno i dobrotvorna akcija sa brojnim zvezdama koje su održale performanse.

Balmain je rekao da slavi najbolju hranu, muziku i modu u malom  pop-up selu prepunog tribina za gledaoce – na stadionu u zapadnom Parizu – koji je više naviknut na održavanje ragbi utakmica nego modnih revija. Oko 10.000 ulaznica je stavljeno na raspolaganje široj javnosti pod uslovom da su dali dobrotvornu donaciju.

Ovogodišnje Nedelje mode obeležile su brojne pojave poznatih ličnosti na modnim revijama, kako u prvim redovima, tako i na samim pistama. Ako niste već ispratili, Paris Hilton je grandiozno zatvorila Versace reviju pre nekoliko dana, dok je i Kim Kardashian učestvovala na reviji za Dolce & Gabbana. Nova kolekcija Oliviera Rousteinga za iznenadila je sve ljubitelje mode pojavom jedne od najlegendarnijih ličnosti iz sveta poznatih.

Cher i Olivier Rousteing

Olivier Rousteing je dokazao da je jedan od najvećih svetskih modnih šoumena – priredivši, opet, ne šou, već čitav festival za Balmain koji se održavao na ogromnom stadionu. Naravno, najveći trenutak slavnih na Nedelji mode u Parizu je upravo morao da se nađe ovde – kada je dizajner izašao na kraju ruku pod ruku sa Cher. 76-godišnja dobitnica Oskara gazila je daske modne piste sa velikim osmehom – uz opravdane vriskove iz publike.

Ovogodišnje Nedelje mode obeležile su brojne pojave poznatih ličnosti na modnim revijama, kako u prvim redovima, tako i na samim pistama. Ako niste već ispratili, Paris Hilton je grandiozno zatvorila Versace reviju pre nekoliko dana, dok je i Kim Kardashian učestvovala na reviji za Dolce & Gabbana. To se nastavilo i juče, jer je ovoga puta niko drugi no Cher prošetala pistom uoči Balmain modne revije. Nova kolekcija Oliviera Rousteinga za iznenadila je sve ljubitelje mode pojavom jedne od najlegendarnijih ličnosti iz sveta poznatih.

Pročitajte i: YSL na FW u Parizu proleće/leto 2023: od novih silueta do Black Pink Rosé

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Radio Sintony (@radiosintony)

Ovaj trenutak iznenađenja obeležen je tako što je Cher, koja za svojih 76 godina izgleda fantastično, prošetala i zatvorila ovaj spektakularni šou, noseći bodi od spandeksa brenda Balmain, koji ju je uz pomoć oštrih naramenica učinio još više odvažnom.

Takođe ne bi to bio trenutak sa Šer bez trunke teatralnosti, tako da je za svoju šetnju osigurala i visoke štikle sa platformom – u kojima je hodala sa potpunom lakoćom, naravno.

Cher je svoje iskustvo podelila i na svom Tviter nalogu, te je napisala sledeće:

https://twitter.com/cher/status/1575227323292430337?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1575227323292430337%7Ctwgr%5E3d68ab226cd48c5376741b4372a4e811639618e1%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.vogue.com%2Farticle%2Fcher-balmain-paris-fashion-week-runway

Ipak je ovo bila i modna revija

Uprkos svemu što se dešavalo, nekim gostima će možda biti oprošteno što su zaboravili da je poenta događaja bila odeća. Kombinacije, koje su spojile konfekcijsku odeću sa modom, imale su neke nezaboravne trenutke.

Ipak, ova revija je takođe bila emocionalno i kulturno istraživanje za samog Oliviera – nekoga ko jasno i glasno govori o svom usvajanju i koji je nedavno otkrio da su njegovi biološki roditelji sa Roga Afrike. „Uticaj Afrike je, naravno, prilično lako uočiti“, rekao je dizajner. „Otkriće je samo pojačalo moju doživotnu fascinaciju lepotom, tradicijom i dizajnom tog regiona.“

Naravno, Nedelja mode u Parizu je daleko od završetka, sa velikim revijama kao što su Chanel i Louis Vuitton, koje tek predstoje, a na kojima se očekuje velika lista VIP gostiju. Mada, možda je malo teško nadmašiti Cher koja šeta za Balmain… Njen trenutak na modnoj pisti je dokazao da se neverovatan stil i samopouzdanje javljaju u svakom uzrastu. U stvari, očigledno je da postaje sve bolje iz godine u godinu.

Naslovna fotografija: instagram.com/hashtag_legend

Nenad Grubanoski

Comments