Kad pomislite na letnje trendove boje za kosu, verovatno se nećete odmah setiti tamnocrvene nijanse. Međutim, cherry cola boja za kosu je sve prisutnija na društvenim mrežama, a naročito dobro izgleda kad je okupana suncem. Svaka nijansa se presijava na specifičan način, te će delovati kao da imate drugačiju boju kose svaki put.

Šta se krije iza trenda?

Boja višnje je periodično popularna, ima svoje trenutke kad je svuda viđamo, pa onda utihne i tako ukrug. Imala je imala veliki trenutak devedesetih godina, kao i grunge i Y2K. Kao što joj ime kaže, cherry cola boja za kosu nije crvena ili kestenjasta, već tamna bordo ili rubin.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DOVE (@dovecameron)

Cherry cola je nijansa sezone, što se može videti na TikToku gde korisnici mreže pokazuju na koji način su doživeli trend, ali i dele svoje tajne recepte kako da je postignete. Nije iznenađenje što je cherry cola boja za kosu sada u trendu – s obzirom na to da je uticaj devedesetih i dalje jak, vreme je da je probate, naročito ako odavno težite da promenite boju kose. Poslednjih meseci smo videli snažan pomak ka svim nijansama crvene, od svetle preko bordo i svih nijansi bakra, od boje jagode do jakih irskih crvenih tonova.

Cherry cola boja za kosu – šta sve sadrži?

Cherry cola boja za kosu sadrži i tonove mahagonija, ali su tu naravno i nijanse crvene i ljubičaste. Više liči na sangriju, ljubičasta boja je manje prigušena, manje pepeljasta. U zatvorenom, boja izgleda kao tamnoljubičasta i braon, a kad je obasja sunce – vuče na crveno. Upravo je ovo čini višestranom – delovaće kao da stalno imate drugačiju boju kose.

@j.enng self care: touching up my hair and giving myself a haircut 💆🏻‍♀️💞 | this hair color is literally so hard to maintain though 😭 #cherrycokehair #blackcherryhair #cherrycolahair #redhair #blackcherryhaircolor ♬ cupid twin version – ⟡ TRACYTRACKS ⟡

U zavisnosti od toga koja je trenutno vaša boja kose i šta želite da postignete, možete se baviti ovom bojom na nekoliko različitih načina. Cherry cola boja za kosu može da bude svetlija i živopisnija, ali možete i da napravite mešavinu tamnih crvenih i ljubičastih tonova. Vaši koloristi mogu da se pozabave tonovima, a vi da izaberete da li će biti hladniji ili topliji, kako bi stvorili odgovarajuću nijansu za vaš ton kože.

Pročitajte i: Zavesa šiške ističu vaše lice na najbolji način, a i zahvalne su za održavanje

Cherry cola boja za kosu – kako je postići?

Pre nego što posetite salon, istražite koju nijansu želite kako bi vam cherry cola boja za kosu idealno pristajala. Jednostavan način da pronađete koji tonovi odgovaraju vašoj koži jeste da uporedite boju tako što ćete uzorak prisloniti uz oči i na taj način ćete znati koji tonovi vam najviše odgovaraju. Vaš kolorista vam može dati dodatne savete o tome koja će vam boja odgovarati, jer ne samo da ton mora biti pravi, već se mora odrediti da li vam bolje pristaje svetla ili tamna nijansa.

Prvi korak – salon. Ukoliko se do sada niste farbali, najbolje je da taj deo prepustite profesionalcima, posebno ako imate svetlu ili veoma tamnu kosu.

Drugi korak – briga o boji. Nema ničeg goreg nego kad primetite da je – vaša nekada živahna i sjajna boja – izbledela. Ovo je posebno tačno kada se radi o crvenoj boji, koja je jedna od onih koju je najteže održavati zbog veličine molekula – zato je morate redovno negovati.

Perite kosu šamponom i balzamom koji su specijalno napravljeni za farbanu kosu, a naročito je odličan šampon bez sulfata. Znajte i da temperatura vode može da utiče na boju, pa je snizite.

Da li je potrebno da ispirate kosu u hladnoj vodi kako biste sačuvali boju?

Najbolje je da je tako perete kad je ne sušite fenom ili je uvijate. Međutim, tokom sunčanih dana, kada ćete ostaviti kosu da se sama osuši, samo je isperite hladnom vodom. Koristite vruće alate na niskoj temperaturi i pripremite kosu tretmanom koji je štiti od termičkog oštećenja. Zapamtite, što je vaša kosa u boljem stanju, kako iznutra tako i spolja, to će vaša boja duže trajati. UV zaštita je takođe neophodna, posebno kad dođe leto.

Pročitajte još i: Frizure za proleće/leto koje daju volumen i teksturu vašoj kosi

Naslovna fotografija: instagram.com/shaymitchell

Marija Gavrilović

Comments