Sa kolekcijom Red Carpet, Chopard svake godine dostiže vrhunac kreativnosti u umetnosti izrade nakita. Za 76. Kanski festival, koji se održava od 16. do 27. maja, Caroline Scheufele je dizajnirala čak 76 Haute Joaillerie remek-dela, prožeta temom „Umetnosti“.

Nakon što je film bio u fokusu kolekcije za 2022. godinu, umetnički direktor Maisona proširuje inspiraciju iza kolekcije Crvenog tepiha iz 2023. na Sedam umetnosti. Arhitektura, skulptura, slikarstvo, muzika, književnost, ples i film: svi plemeniti oblici ljudskog genija biće proslavljeni kroz fascinantna dela koja odražavaju bezgraničnu radoznalost Caroline Scheufele.

Istaknuto mesto koje zauzima u kreativnom svetu, njena plodna putovanja i umetnici sa kojima se susreće neprestano usavršavaju njenu viziju i otvaraju ogromna područja inspiracije koju ona briljantno reinterpretira kroz ova blaga.

Inspiracija Caroline Scheufele

Caroline Scheufele crpi inspiraciju iz svojih putovanja, koja beleži u svojim putopisnim dnevnicima. Njenu kreativnost podstiče radoznalost koja je svojstvena njenom pristupu svetu. Arhitektura, skulptura, slikarstvo, književnost, ples, muzika ili film: svaki detalj je dovoljan da pokrene njene snove o sjajnim ukrasima.

Budite svedoci ovog neverovatnog prstena čiji je centralni žuti safir od preko 127 karata podržan grupom skulptura u antičkom stilu isklesanim u zlatu na dršci sa briljantno brušenim dijamantima. Da ne pominjemo ovu zadivljujuću ogrlicu sa dijamantskim i safirnim perjem vešto napravljenim da formiraju volute svetleće paučine, koja je oda književnosti i priznanje autorima.

828833 9001 Red Carpet Collection scaled Nova Chopard kolekcija na 76. Kanskom festivalu: Pogledajte šta su nosile filmske zvezde
810244 1001 Red Carpet Collection sketch scaled Nova Chopard kolekcija na 76. Kanskom festivalu: Pogledajte šta su nosile filmske zvezde

Kišni mantil od tehničke tkanine sa kaišem

Ples je predstavljen ogrlicom i odgovarajućim parom minđuša sa dijamantskim venčićima koji graciozno dočaravaju nežno lepršanje tutu haljina balerina. Dijamantska ogrlica od brioleta slavi muziku sa svojim redovima dragulja koji prate linije muzičke partiture. Čini se da igra boje u prstenu leptira, insektu koji se često prikazuje u dekorativnoj umetnosti kao simbol efemerne prirode života, podseća na igru boja i oblika koje su slikari savladali.

818798 1001 Red Carpet Collection Nova Chopard kolekcija na 76. Kanskom festivalu: Pogledajte šta su nosile filmske zvezde
828798 3001 Red Carpet Collection Nova Chopard kolekcija na 76. Kanskom festivalu: Pogledajte šta su nosile filmske zvezde

Interpretacija arhitekture kroz nakit

Arhitektura se tumači kroz elegantnu ogrlicu od tanzanita koju odlikuje čista simetrija i pažljivo proučene proporcije. Konačno, kako se može zamisliti proslava sedam umetnosti bez postavljanja filma u srce stvaranja? Caroline Scheufele je tako odabrala mesečev privezak, suptilno nagoveštavajući tamu bez koje je nemoguće u potpunosti uroniti u emocije igranog filma.

810251 3001 Red Carpet Collection Nova Chopard kolekcija na 76. Kanskom festivalu: Pogledajte šta su nosile filmske zvezde
810245 1001 Red Carpet Collection Nova Chopard kolekcija na 76. Kanskom festivalu: Pogledajte šta su nosile filmske zvezde

Naomi Campbell, Catherine Zeta-Jones, Uma Thurman i drugi na Kanskom festivalu u Chopard nakitu

Engleski model Naomi Campbell blistala je (kao i uvek) u minđušama od 18-karatnog belog zlata sa 24,12-karatnim dijamantom, narukvici od titanijuma sa 9,77-karatnim dijamantima, narukvici od 18-karatnog belog zlata sa 90,6-karatnim dijamantima, 18-karatnom belom dijamantu, i prstenu od 18-karatnog belog zlata sa 10,06-karatnim brilijantnim dijamantom i dijamantima, sve iz kolekcije Haute Joaillerie, zajedno sa narukvicom iz kolekcije L’Heure du Diamant od 18-karatnog belog zlata sa dijamantima od 11,75-karata i prstenom iz Red Carpet Collection od 18-karatnog belog zlata sa plavim safirom od 9,55 karata i dijamantima.

Velška glumica Catherine Zeta-Jones blistala je u paru minđuša iz kolekcije Red Carpet sa 33,43 karata rubina i 8,59 karata ružičastih safira, i narukvicom iz kolekcije Haute Joaillerie sa dijamantima i ružičastim safirima.

Američka glumica Uma Turman blistala je u ogrlici iz Red Carpet Collection od 18-karatnog belog zlata sa 223,89 karata rubina, 32,54 karata dijamanata i 23,91 karata ametista. Nosila je i par minđuša od 18-karatnog belog zlata sa parom rubina u obliku srca, sa dijamantima, zatim narukvicu od 18-karatnog belog zlata sa 24,03 karata rubina, narukvicu od 18-karatnog belog zlata sa 73,69 karata dijamanata, sve iz Haute Joaillerie Collection, zajedno sa minđušama od 18-karatnog belog zlata sa rubinima i dijamantima koji se nose u kosi i prstenom od 18-karatnog belog zlata sa dijamantima, oba iz kolekcije Precious Lace Collection.

Kineska glumica Huang Lu odlučila je da svoj izgled ukrasi parom minđuša od 18-karatnog belog zlata sa dijamantskim brioletama od 75,4 karata i prstenom od 18-karatnog belog zlata sa 12,46-karatnim ovalnim vretenom i dijamantskim brilijantima iz kolekcije Haute Joaillerie.

Za više fotografija vaših omiljenih zvezda posetite sledeće haštagove na društvenim mrežama:

#ChopardLovesCinema #TheRedCarpetJeweller #StarsInChopard

Fotografije i naslovna fotografija: Chopard

Comments