CindyCrawfordPicture Cindy CrawfordCynthia Ann Crawford, svetu poznatija kao Cindy, jedna je od najpoznatijih američkih top modela. Iako su pre nje postojali modeli koji su dobijali status zvezda, kao na primer Tvigi iz šezdesetih ili Čajl Tigs iz sedamdesetih, nijedna od njih nije uspela da taj status održi kao Sindi.

Cindy nije bila samo još jedna modna ikona, ona je bila žena koja donosi promene, lutka koja hoda, ali ima šta i da kaže. Plenila je svojom senzualnošcu, opčinjavajući kako mušku, tako i žensku populaciju, istovremeno koristeći pažnju medija da promoviše dobrotvorni rad i skrene pažnju na neke od problema u svetu.

Otkrivena je sa šesnaest godina, na farmi u De Kalbu, država Ilinois, dok je krunila kukuruz kako bi zaradila za džeparac. Nakon toga, Sindi je počela da radi za Elite Model Look u Čikagu, da bi se ubrzo našla u Njujorku kao prvi supermodel koji je pozirao za Playboy.

Ono što je svakako izdvojilo iz mase dugonogih lepotica su njeni intelektualni atributi. Cindy je nakon uspešno završene srednje škole uspela da dobije stipendiju za jedan od najboljih univerziteta u Čikagu “Northwestern University” gde je nameravala da studira hemijsko inženjerstvo. Međutim, sudbina nije to imala na umu, tako da je zanosna brineta ubrzo shvatila da mora da bira između fakulteta i profesionalnog bavljenja manekenstvom, pa je njena ljubav prema modi pobedila. To se pokazalo kao dobra odluka, a tome u prilog govori preko 400 pojavljivanja u magazinima samo tokom 1998.godine. U Norveškoj je devedesetih godina bilbord sa njenim likom morao da bude uklonjen, pošto je povećao broj automobilskih nesreća 300 puta. Tom brzinom je rasla i njena popularnost, koju je umela da iskoristi na pravi način. Dajući intervjue o svom životu  u srednjoj klasi, razvodu roditelja i smrti brata od leukemije, Cindy je sebe znatno približila publici.  Nastavlja pojavljivanjem u emisiji “MTV House of Style”, koju je vodila šest godina. Radila je reklame za nakit, donje rublje, brzu hranu, satove, šminku, gazirana pića… Potpisala je dugoročni ugovor sa Revlon-om i Pepsi-jem. Šetala je pistama noseći modele Versace-a i Escada-e, dok se pojavljivala u spotovima Bon Jovi-ja i George Michael-a. Sindi je, osim  zanosnog izgleda, posedovala i preduzetnički dar, pa je pokrenula sopstvene kalendare, od čije je prodaje novac išao u dobrotvorne svrhe. Izbacivši dva fitnes videa koji su doživeli neverovatan uspeh, sa prodajom preko dva miliona kopija, uspela je da postigne neočekivano dobar rezultat.

Što se tiče njenog ljubavnog života, Sindi je bila u braku sa Ričardom Girom koji je trajao tri godine. Mediji su rastanak objašnjavali homoseksualnim sklonostima para, što je bilo podstaknuto fotografijom na naslovnoj strani “Vanity Fair”-a gde je Sindi bila sa Kej di Leng, za koju se znalo da je homoseksualnog opredeljenja. Posle razvoda, Sindi se snašla i pronašla ljubav u Rendiju Gerberu, vlasniku klubova u Njujorku i Los Anđelesu, sa kojim ima sina Prislija i ćerku Leju.

’’Ne bih postala supermodel u 2010. godini jer izgledam previše zdravo’’ , rekla je četrdesetčetvorogodišnja Amerikanka i time pokazala da ne podržava današnju modnu scenu koja forsira nezdravo mršave devojke. Tvrdi da je ključ lepote u tome da uživate u svakom danu, smejete se sto više možete i trudite se da pronalazite sreću u malim stvarima.


Jovana Miljanović je veliki sanjar pre svega. Piše pesme, priče i svoj neobični blog. Oseća potrebu da uvek bude u toku sa najnovijim informacijama iz sveta, kako bitnim, tako i nebitnim. Živi za putovanja, druženje, modu, umetnost i ukusnu hranu. Omiljeni citat: Per aspera ad astra. Spremna na sve da ostvari svoje snove.

Comments