Ako ste odrastali u devedesetim i dvehiljaditim vrlo je moguće da ste cirkone lepili gde god da ste stigli. Bilo je popularno da se nose na noktima, licu, kosi, odeći… i na praktično na svim mogućim predmetima. Uz povratak Y2K mode, vraćaju se i cirkoni i ponovo ćemo imati prilike da ih lepimo i time ulepšavamo makeup i frizuru.

Na ovaj novi trend je definitivno uticala Euphoria, koja je pokazatelj koliko jedna serija može da utiče na trendove. Šljokice, perlice, cirkoni i biseri su se vratili na velika vrata! Šta to znači? Znači mnogo zabave i eksperimentisanja sa šminkom i frizurama.

Imamo prilike da vidimo kako Y2K postaje subkultura koja je reciklirana na jedinstven način jer je prilagođena našem dobu. Samim tim i frizure i šminka će izgledati nešto drugačije nego što je to bio slučaj krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih godina.

Pročitajte i ovo: Monohromatski makeup look će biti veliki trend jeseni – evo kako da ga postignete

Makeup lookovi

Na svu sreću, Y2K se ne vraća u potpunosti jer smo se tada šminkali… drugačije. Tada se nije znalo šta je konturisanje, šta je setter za šminku, šta je hajlajter. Ili možda moja generacija nije znala jer smo tada tek ulazili u pubertet.

Šminka se stavljala tako što samo razmažemo puder koji uopšte nije iste nijanse sa vratom, senka se nanosila prstima, obrve su se čupale na toliko tanko da je izgledalo kao da imamo jednu liniju, a na usne se nanosio sjaj koji se lepio – tako da smo vrlo radosni što se vraća samo ono najbolje od početka dvehiljaditih. Obrve su i dalje diskutabilne jer tanke obrve neće svakome stajati.

No, na ovim primerima možemo videti da su cirkoni samo dodatak šminki koja je danas popularna. Dakle, Y2K je tu samo jedan detalj koji upotpunjuje nostalgično raspoloženje generacije Z. Da, šminka, moda i frizura mogu i te kako da reflektuju prirodu jednog perioda.

Kada je šminka u pitanju, cirkoni se uglavnom stavljaju na oči, kao dodatak senci. Od cirkona se mogu praviti razni oblici, na primer, oblik leptira, pa unutrašnjost linija popuniti senkom, ili se cirkoni mogu lepiti nasumično. Ako želite dodatni glamurozni izgled, možete koristiti i šljokice i cirkone. Na fotografiji iznad možete pogledati kako to izgleda.

Cirkoni u kosi

Ako ste aktivni na TikToku, sigurno vas nisu zaobišli najnoviji trendovi u frizurama, koji opet označavaju comeback Y2K mode. Ako želite da budete u trendu, dovoljno je da u kosu stavite pregrš ukosnica, da vezujete repiće nalik na one kao kad ste bili dete, da pravite talase sa peglom. A pored toga, tu su i cirkoni u kosi koji, jednom rečju, izgledaju prelepo.

Čak i da nemate nikakvu posebnu frizuru, vaša kosa će odmah izgledati zanimljivije, a čak i ne morate da se preterano potrudite oko nje. Postoje posebni alati kojima se cirkoni nanose na kosu i držaće se na njoj sve dok ne odlučite da ih odlepite. Ne brinite se, lako se skidaju, samo ih nemojte lepiti lepkom, jer ćete tako pokidati kosu.

Pročitajte i ovo: Airy bob – frizura koju morate da isprobate ove jeseni

Eksperimentisanje

Već smo rekli da cirkoni otvaraju prostor za eksperimentisanje i ovaj predlog je za najhrabrije. Dakle, obična frizura, lice bez šminke ili sa vrlo malo šminke, a preko čitavog lica nasumično zalepite cirkone i neka to bude čitav makeup look. Ovo je sjajna ideja za izlazak kada nemate previše vremena da se spremate, ali opet želite da ostavite utisak.

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Jovana Petković

Comments