Složićete se da ne postoji ženska osoba koja bar jednom nije citirala neku od glavnih junakinja kultne serije “Seks i grad”, a i muški svet im se često pridruži u tome, samo vešto skriva.

Serija koja se bavi životom i odnosom četiri najbolje drugarice i svim svakodnevnim dešavanjima koja ih okružuju, za deset godina prikazivanja i plus dva filma koja su snimljena naknadno, broji na hiljadu citata koji su obeležili kako seriju tako i živote mnogih žena. Upravo ta realnost u svakoj izgovorenoj rečenici približila je glavne junakinje sa skoro svakom ženom na ovom svetu.

Da li ste pronalazimo u ovim rečenicama ili nam se samo dopada njihovo značenje u datom trenutku to više nije bitno. Jedino bitno je da su mnoge rečenice iz ove popularne serije postale deo naših svakodnevnih života. Nekada vam tako dobro “legne” upravo neka konstatacija Keri Bredšo koja se žali na svoj odnos sa Zverkom, ili Mirandin komentar kada kaže da devojke mogu sve same i zašto uopšte mora da se klasifikuju po tome jesu li u vezi ili ne. Samantine rečenice nas uvek nasmeju ili poželimo da ih ponovimo, ali često nas naš balkanski mentalitet spreči u tome pa prokomentarišemo u sebi. Nežna Šarlot koja čezne za pravom ljubavi oličenje je mnogih devojaka koje maštaju o životu iz bajke i princu na belom konju ali često shvate da to nije najvažnije već da bajka može da počne i bez prelepog princa u pravom smislu te reči.

Ukoliko je prelistavanje Instagrama nešto što vam prija i uživate u tome, onda je profil pod nazivom @sexandthecity pravi za vas. Tu ćete naći brojne citate iz ove serije ali video klipove najzanimljivijih scena.

Kada se samo malo osvrnete na epizode koje ste najverovatnije gledali i po nekoliko puta shvatićete koliko istine i života ima u svakom citatu koji i danas koristimo i to u skoro svakoj životnoj prilici.

Šarlot jednostavno voli svu dramu koju život pruža i ne želi da se odrekne niti jednog trenutka ma koliko on bio težak za nju. Zato u jednj od scena i govori kako ne želi da preskoči bilo kakav dramatičan jer sve to čini život.

Keri tokom celog serijala prolazi kroz nerazjašnjen odnos sa Zverkom, koji je i najveća ljubav njenog života. Ona se svakodnevno bavi analizom njegovih reči i žarko priželjkuje da mu pročita misli, jer sa njim često ne zna na čemu je. On neodoljivo šarmantan kakvim ga prikazuju tokom cele serije uvek nađe odličan način da joj da odgovor a da je opet drži na tankom ledu. Čak i kada joj prizna da je smatra svojom devojkom to je opet korz rečenične rebuse, pa se ti sad snađi i shvati.

Comments