Čizme su jedan od najvažnijih delova svačijeg jesenjeg garderobera, a ove godine pojavili su se modeli za kojima su svi poludeli. Sve više i više se mogu videti čizme sa velikim i teškim đonovima, a pojavile su se u najrazličitijim modelima, tako da imate pregršt opcija od kojih možete birati.

Pre nego što smo trepnuli, došao je skoro kraj septembra, a samim tim i hladni, jesenji dani. Čak i da niste veliki fan nepredvidivog vremena kojima nas prognoza iznenađuje svakog dana, teško je da ne budete fan dobrog para čizama. Zbog toga smo danas odlučili da vam predstavimo neke od modela koje možete nositi tokom hladnijih dana, a da ne morate brinuti da li će brzo izaći iz mode.

Kaubojke

Kaubojke su čizme koje bi svi trebalo da imaju na svojim jesenjim listama želja. Ponovo su postale popularne zahvaljujući popularnim ličnostima poput Emily Ratajkowski, koje su unele zapadnjački šarm u svoje svakodnevne autfite. Isto tako, Kendall Jenner je viđena kako nosi par bordo kaubojki, koje je uparila sa slip haljinom i izvela effortless look.

Ako birate da ovu kombinaciju sastavite i vi, pazite da vam se dužina čizama slaže sa dužinom haljine. Na primer, ako vam se haljina završava kod kolena, nosite kaubojke koje su do polovine lista, kako biste izbegli da vas pojede.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by M a r t a (@panna_martaf)

Knee-high

Smatra se da čizme do kolena spadaju u istu kategoriju kao i farmerke sa printom i Ugg čizme, jer su komadi gde se funkcionalnost i moda susreću. One imaju svoju ulogu – što duže, to će vam noga biti toplija, ali su u isto vreme i veoma trendi i moderne.

One se često jednostavno stilizuju sa farmerkama, uglavnom uskim, i oversized džemperom. Sve to upotpunite jednim dobrim dugim kaputom i bićete spremni za svaki dnevni zadatak.

Chelsea

Verujemo da već znate za chelsea čizme, a čak i da ne znate, sigurno biste čuli za njihovo ime. One su popularne tokom hladnijih dana sa razlogom, verovatno jer su lak izbor i ne morate da razmišljate da li će vam se uklopiti u autfit, jer uvek hoće.

Dobar način da stilizujete chelsea čizme su da ih nosite ili sa užim farmerkama, ili sa malo više baggy modelom, gde ćete moći da zavrnete nogavice – opcija koja se često bira. Postoje različiti modeli chelsea modela, tako da ih možete izabrati na osnovu lične preference – bilo da su klasične do zgloba, ili nešto više chunky i dublje.

Pročitajte i: 7 načina na koje možete stilizovati Dr. Martens čizme

Platforme

Čizme sa platformom su postale ekstremno popularne u poslednjih par godina, i čini se da neće skoro izlaziti iz mode, pre svega jer su se velike modne kuće zadržale na njima, a oni su ti koji uglavnom diktiraju godišnje trendove. To svakako ide svima u korist, jer su one veoma stylish i mogu da učine svaki autfit individualnim.

Možete ih nositi uz vaš omiljeni par cropped farmerki, ili ih upariti sa midi suknjom i blejzerom za malo više preppy izgled. Isto tako, možete uskočiti na povratak grunge stila, pa svoju kombinaciju stilizovati u duhu panka devedesetih. Ako ipak želite nešto klasičniji izgled, uvek ih možete upariti sa komadom poput teksas kompleta i nekog razigranog džempera ili majice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@chlce)

Pročitajte i: 5 načina da stilizujete čizme s platformom

Print čizme

Print koji se na čizmama najčešće videti je zmijska ili krokodilska koža. Ovakav tip čizmi možete nositi sa mom jeans modelom farmerki, koji savršeno balansiraju čitav autfit sa širim nogavicama. Naravno, ako više preferirate skinny model, to je takođe dobra opcija, ali preporučujemo da uzmete model sa elastinom kako biste vašim nogama dali malo odmora.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hailey (@hailey_janemarie)

Takođe, možete ih nositi i sa kombinezonom, koji predstavlja komad veoma lak za stilizovanje, jer je iz jednog dela. Samim tim, ne morate mnogo da razmišljate o tome šta ćete upariti sa njim.

Duboke čizme se pogotovo dobro slažu sa midi haljinama, bez obzira na to da li su sa printom ili ne. To je izgled koji vam daje veoma sofisticiranu notu i veoma je ženstven.

Naslovna fotografija: instagram.com/panna_martaf

Nenad Grubanoski

Comments