Svi smo mi svesni clean girl estetike, samo je možda nismo tako zvali. Ne brinite, nije u pitanju nikakav TikTok trend. Mada, nije da nije. Recimo da je TikTok doprineo tome da se clean girl dobije određenu vrstu popularnosti, u tom smislu da je clean girl estetika nešto što sve devojke žele da postignu – samo nisu sigurne kako. I to se najviše dalo primetiti u videima koje su devojke pravile za TikTok. Kada pomislite na clean girl estetiku, pomislite na Hailey Bieber, Zendayu, Zoë Kravtiz – žene koje prosto žive takvim stilom.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

Pročitajte i ovo: Predstavljamo vam sve ideje kako možete da nosite marame

Šta je clean girl estetika?

Možda bi trebalo prvo da objasnimo o čemu se ovde radi. Sigurno ste naišle na one savršene morning routine videe u kojima se devojke lagano bude, kuvaju kafu, odlaze na trening, nanose proizvode iz svoje skin care rutine – i sve vam to izgleda kao da žive neki drugi život. Kada vidimo koliko su im stanovi sređeni i kako je sve cakum-pakum, pomislimo kako uopšte nismo sa iste planete.

Ali jesmo, u pitanju je samo malo drugačije organizovan život od našeg. Znate već, ustanete – i odmah započnete dan. To je, naravno, lakše reći nego učiniti. Postoje, međutim, trikovi koji će vas dovesti do takvog života. Jedina stvar je u tome što ga ne treba živeti ako ćete njim postati opsednuti i ako želite da ga drugi primete. Clean girl estetika će imati smisla jedino ako to, zaista, postane vaš stil.

Kako da promenite svoje navike?

Znate već kako ovo ide, ja vam sugerišem – vi pokušavate. I to je, naravno, ok! Jer je stvar u tome da pokušamo da vidimo sebe kao nekog ko može da živi određenim životom, a clean girl estetika zaista jeste stil života.

Manje je više

Kao što samo ime nalaže, clean gril su devojke koje se tako i oblače. Njihov stil je baziran na basic komadima i na neutralnim bojama. Bež, bela, teksas i lan možda najbolje opisuju ove devojke. Potrudite se da vam garderober bude ispunjen komadima koje ćete kombinovati iznova i iznova.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Venetia Alia (@veneti.a)

Košulje su, naravno, must-have. A pored košulja potrebno je da izdvojite i topove sa kojima ćete ih kombinovati. Ako ćete se ugledati na Hailey Bieber, ispod košulje će vam, gotovo uvek, biti crop top, ali super casual clean girl vibe odaje i kombinacija bodija i košulja. U tom slučaju, bodi može biti nešto atraktivniji od ostatka looka, za koji je bitno da bude klasičan.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели CAROLINE LIN (@thecarolinelin)

Classy je njihovo drugo ime

Ako im je prvo ime clean, onda im je drugo definitivno classy. Kada pogledate autfit na ovoj fotografiji, čini vam se kao da je u njega uloženo dosta vremena, a zapravo nije tako. Pantalone muškog kroja su obavezne kada kreirate kapsulni garderober jer ćete oko njih moći da organizujete čitav autfit.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ashleigh huỳnh (@ashleighuynh)

Kada imate pantalone muškog kroja – pola posla ste obavili. Njih možete da kombinujete uz bilo šta, ali ako želite da ispratite clean girl estetiku, onda ih uklopite sa crop top sakoom.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели M O D U S (@__modus)

Kada je u pitanju fancy verzija clean girl autfita, ova estetika se oslanja na basic sexy komade. Midi-haljine uz telo, satenske dugačke haljine…

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ashleigh huỳnh (@ashleighuynh)

Pročitajte i ovo: Savršene letnje haljine za ranu jesen

Kada je clean girl estetika u pitanju, najbolje je da svoje basic autfite ukrasite detaljima. Pronađite nakit koji ćete koristiti stalno i koji će postati deo vašeg ličnog stila. Na taj način će ova estetika biti zanimljiva, drugačije postaje obična i neprimetna.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели elsa❤️ (@hoskelsa)

Naslovna fotografija: instagram.com/hoskelsa

Milica Antić

Comments