Drugi vikend Coachella festivala zatvorili su veterani hip-hopa, Snup Dog (Snoop Dogg) i Dr. Dre. Za vreme njihovog nastupa, pojavili su se i gosti poput Eminema (Eminem), ali jednog gosta niko nije očekivao. Zahvaljujući hologramskoj tehnologiji publika je mogla da uživa ili da se naježi u prisustvu Tupak Šakura (Tupac Shakur), rep legende, ubijene 1996. godine. Komentari širom interneta su krajnje pozitivni, ali ima i dosta onih koji su u neverici. Dok jedni tvrde kako i mrtav Tupak kosi sve trenutne repere u igri, posebno prozivajući Lil Vejna (Lil’ Wayne), drugi su zgađeni kapitalističkom metodom stvaranja para, koju muzičke kuće koriste. Šakurova majka, Afeni Šakur (Afeni Shakur), pozitivno je odreagovala na hologramski nastup, uzbuđeno pogledavši klip na YouTubeu, s obzirom na to da nije mogla da prisustvuje samom događaju.

Da se podsetimo: Hologramski nastupi nisu novitet, što potvrđuje bend Gorillaz, sastavljen od imaginarnih figura, koji su 2006. na dodeli Gremija imali izvandredan nastup, sa kraljicom popa Madonom (Madonna). Japanci čak imaju i svoju hologramsku divu – Hacune Miku (Hatsune Miku), koja je imaginarna pevačica još od 2007. godine. U šta nas svet tehnike odvodi, potrebno je još vremena da saznamo. Verovatno ne bi bilo loše doživeti Beatlese, Queen ili pak Kurta Kobejna (Kurt Cobain) “uživo”.

madonna12 Coachella 2012: Nastupio i Tupac

Ko je realniji?


Jelena Vorkapić živi život rokenrola, iako se prima na elektroniku i hip-hop. Mnogo voli Quentin Tarantina, domaću kafu i caffe latte, Lucky Strike, festivale, filmove, fotoaparate, da razmišlja britanskim akcentom, manekenke sa harizmom, geekove i vesele ljude.

Comments