Otkako smo ušetali u jesen, svi vapimo za određenom promenom. Izvukli smo džempere, oblačimo se u krem, braon i poštujemo jesenju tradiciju ispijanja pumpkin spice lattea, ali ipak nešto nedostaje! Nedostaje nam veća, ozbiljnija promena. A kad smo raspoloženi za takve korake, uvek se okrenemo ka tome da možemo da isprobamo novu frizuru. Menjanje frizure je istovremeno i ozbiljna i besmislena promena, zato je uvek dobra ideja promeniti boju kose!

Tokom jeseni se, uglavnom, okrećemo ka neutralnijim i tamnijim tonovima, jer je svetla kosa ipak rezervisana za leto. Ovogodišnji jesenji trend smo, donekle, mogli da predvidimo, jer smo čitavog proleća pričali o riđim kosama i nijansama koje su nas sve bacile na razmišljanje – da li bismo mogli da iznesemo riđu kosu?

Copper hair je trenutno svuda! Videli smo da je Sophie Turner promenila boju svoje kose čim je septembar zakucao na vrata, a najviše smo se oduševili kad smo videli da Shay Mitchel sad ima bakarnosmeđu kosu! Ova boja je definitivno zrelija verzija prolećnog trenda. U pitanju je bakarna nijansa koja odgovara svakom tenu, zbog čega sigurno možete i vi da isprobate!

Manje od 2% svetske populacije ima riđu ili prirodnu crvenu kosu, što možda ne ide u prilog našem argumentu da ova boja stoji svima, ali verujte nam! Nebitno je koje su vam boje oči i kakav vam je ten, jer je ova nijansa izuzetno prilagodljiva. Može se pomešati sa intenzivnijom bakarnom nijansom i dobićete tamnu copper farbu koja će učiniti da vaša kosa sija.

Bakarna nijansa je must-try ove jeseni

Trend intenzivne bakarne kose je ispunjen spektrom nijansi. Zamislite boje kose od Kirsten Dunst kao Mary Jane u filmu Spider-Man, pa sve do čokoladnih nijansi koje imaju samo bakarni sjaj. S obzirom na to da su nijanse kestenjaste i crvene baš različite, potrudite se da pronađete poznatu ličnost koja može da vam bude dobra referenca.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели R I C K Y M O T A 🇩🇴 🇵🇷 (@rickymotahair)

Pročitajte i ovo: Frizure koje će biti u trendu ove zime

Shay Mitchell se odlučila za nešto svetliju nijansu bakarne boje. Ova nijansa savršeno pristaje njenom tamnijem tenu, dok joj crne oči dolaze do izražaja na prvi pogled. Ko bi rekao da će se glumica odlučiti za ovakvu promenu… Navikli smo da je viđamo kao brinetu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aura (@auracolorist)

Tessa Thomspon i njen frizer su se, međutim, odlučili za svetlu nijansu bakarne boje. Da nismo videli kako joj stoji, ne bismo mogli da je zamslimo kako nosi ovakvu boju – ali, čini se kao da joj savršeno odgovara!

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели S O P H I E T U R N E R (@sophiet)

Da li ste i vi bili zatečeni kad ste videli da je Sophie Turner ofarbala svoju plavu kosu, jer mi sigurno jesmo? Sada, međutim, niko od nas više ni ne pamti kako je izgledala sa plavom kosom jer joj ova boja predobro stoji! Ukoliko imate svetao ten, baš kao ona, najbolje je da se oslučite za bakarne nijanse koje su zatvorenije i tamnije.

Pročitajte i ovo: Šta treba da znate pre nego što se ofarbate u platinastu plavu

Ono što moramo da pomenemo je da je copper boja malo zahtevnija za održavanje. Ništa više od tamnih nijansi koje se brzo ispiraju, ali budite spremni na to da ćete češće ići u frizerski salon. Crveni molekul je veći od drugih zbog čega nakon farbanja molekuli boje ostaju po površini kose, što znači da se mnogo brže ispira. Ali, nemojte da vas to odbije da isprobate. Bakarna nijansa je zaista sjajan način da promenite svoj izgled!

Naslovna fotografija: instagram.com/sophiet

Milica Antić

Comments