Početak septembra pokreće eru romantike, toplih monohromatskih motiva i prirodne lepote, a cottagecore nokti su estetika koja obuhvata sve navedeno. U užurbanoj svakodnevici, sve više se okrećemo prirodi i bajkama – kako bismo pronašli inspiraciju i utočište od svakodnevnog stresa.

Svet mode i lepote je cele 2023. godine uzimao motive upravo iz prirode, ali i fiktivnim likova – poput Male sirene i Barbie. U tom duhu, cottagecore estetika postala je pravi modni i kreativni pokret, koji se napokon proširio i na manikir, donoseći toplinu seoskog života, bajkovite pejzaže i nežne detalje. Ovaj trend odiše romantikom, jednostavnošću i sentimentalnošću, a dokazao je da se magija šarmantne kolibe i te kako može preneti i na nokte.

Neodoljiv osećaj razigrane jesenje energije odlikovan je željom za uživanjem u šarenim promenama prirode. Ovo osećanje opisuje srž estetike – to je osećaj okretanja prirodi i želja da se prigrli jednostavan život sa kojim je selo usko povezano.

Kada je u pitanju moda, cottagecore odeća se najčešće odnosi na ćudljive, cvetne haljine sa naduvenim rukavima (zamislite Diznijev klasik Snow White ili seriju Bridgerton). Slično tome, cottagecore šminka uključuje crveno rumenilo i šarmantne pege koje daju mladalački izgled.

Cottagecore nokti za večite romantike

Witch estetika

Crni nokti sa motivima kolibe i veštica iz poznatih bajki reflektuju srž cottagecore estetike – prikaz romantičnog života u prirodi, sa elementima fikcije. Ovaj manikir kombinuje mračne i mistične motive sa temama seoskog života. Savršeno se uklapa u alternativni look i može se nositi na ekscentričnim događajima, ali i kao deo statement stila. Ako ste naišli (a sigurno jeste) na citate na internetu koji vam govore da romantizujete sitnice iz svakodnevnog života – ovi nokti upravo to čine.

Ružičasti nokti sa motivom jagoda

Ovo je kombinacija klasičnog francuskog manikira sa svežim estetskim obrtom. Nokti su oblikovani u francuski dizajn sa nijansom bledoroze kremastog milkšejka. Dodati motivi jagoda pružaju igru kontrasta, sa crvenim i zelenim detaljima. Ova kombinacija simbolizuje slatkoću i osveženje, savršenu za opuštene letnje izlaske i piknike.

Naked nokti sa floralnim detaljima

Neutralni ili providni lak koristi se kao osnova za suptilan floralni dizajn, a naked manikir je usko povezan sa cottagecore estetikom (imajući u vidu da su oba trenda okrenuta ka prirodi). Delikatni cvetni detalji nanose se pažljivo, noktima pružajući finu umetničku notu. Ovaj manikir je suptilan i elegantan, idealan za formalne prilike, ali i svakodnevno nošenje.

Francuski manikir sa perlama

Bledoroze francuski manikir sa sjajnim top coatom i belim perlama stvara sofisticiranu eleganciju. Perlama dodaje dozu luksuza i ističe osnovnu nijansu, kao i minimalizam koji ovaj look besprekorno dočarava. Manikir je idealan za svečane događaje, venčanja ili večernje izlaske, a perle podsećaju na motive iz mermaidcore estetike.

Aura nokti u pink nijansi

Pink nokti koji se presijavaju kombinuju različite bledoroze nijanse kako bi stvorili aura efekat. Ovaj manikir izgleda bajkovito i romantično i definitivno podseća na Barbiecore trend, sa dozom sanjivosti i mističnosti. Može se nositi za sve prilike koje zahtevaju nežan i ženstven izgled.

Sage green nokti sa cvetnim dizajnom

Monohromatski nokti sa nijansom žalfije, uklopljeni uz kremastu roze sa cvetnim motivima su prava slika prirodnih motiva i crpljenja inspiracije iz bajki. Izgled je prilagodljiv i pogodan kako za svakodnevne aktivnosti, tako i za večernje izlaske.

Cinderella svetloplavi nokti sa ljubičastim sjajem

Manikir u svetloplavoj nijansi sa dodatkom purpurnog sjaja stvara bajkovit izgled, a uski oblik noktiju dodaje ultimativnu sofisticiranost. Estetika je savršena za sve koji vole pastelne nijanse i žele da dodaju dozu magije svakodnevnom izgledu.

Pročitajte i ovo: Manikir trendovi za jesen 2023. uključuju čokoladne nijanse i metalik motive

Naslovna fotografija: pinterest.com/etsy.com

Milica Nešić

Comments