Da li ste ispratili ovogodišnju Nedelju mode u Njujorku? Ako je odgovor da, onda verovatno znate da je glavna boja ove godine crvena, i da je zamenila hot pink, onu kojom smo svi bili opsednuti 2022. Izgleda da je, nakon odeće, crvena uspela da se infiltrira i u svet lepote, pa se tako našla u sklopu brojnih makeup lookova na društvenim mrežama. Mada, sigurno ćete se složiti sa nama kad kažemo da je crvena šminka, zapravo, veoma dobra ideja, i ne znamo zašto se ranije nismo setili da ovo postane viralan trend…

Čak postoje i nedavna istraživanja tržišta u SAD koja pokazuju da se prodaja crvenih senki za oči znatno povećala, sa porastom od 1,514 posto u proteklih šest meseci! Ukoliko niste sigurni da li vam crvena šminka može dobro stajati ili ne, mi smo tu da vam damo vetar u leđa. U nastavku pročitajte šest različitih makeup lookova u crvenoj boji koje smo izdvojili za vas, a koje treba da isprobate 2023!

Crvena šminka koju treba da isprobate već sada

Efekat oreola (hvala Emma Chamberlain)

Nemojte da vas ime ove vrste šminke zavara svojim eteričnim i nebeskim imenom, jer nije za one koji ne vole odvažnu šminku. Mislimo da je Emma Chamberlain savršeno iznela ovaj izgled, a kako biste ga i vi rekreirali, predlažemo da koristite nežniju nijansu crvene sa ružičastim podtonovima. Koristeći četkicu za blendovanje, nanesite boju pokretima napred-nazad preko kapka, a zatim lagano izblendujte unutrašnji deo oka. Fokusirajte se na kreiranje ombré efekta, tako što ćete pre svega postaviti najsvetliju boju na sredini kapka, a zatim postepeno pojačavati intenzitet senke ispod obrve i duž donje ivice oka, kako biste kreirali “efekat oreola”. Predlažemo da čitav makeup upotpunite sjajem za usne u sličnoj nijansi.

Crvena šminka u vidu cveta

Da li se sećate Lizzo i njenog fantastičnog cvetnog Dolce & Gabbana ogrtača u crvenoj boji na Grammy dodeli nagrada? Upravo njena šminka na tom događaju vam može služiti kao inspiracija. Kako biste postigli monohromatski sjaj, natapkajte veću količinu crvene po svojim obrazima, obrvama i kapcima, a zatim izblendujte sve zajedno, što će kreirati jedinstveni efekat latice cveta na svakom oku. Verujte nam, izgleda podjednako dobro uživo koliko i na fotografijama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating)

Pročitajte i ovo: Mikrohajlajting – trik koji će vam dati nebeski sjaj na licu!

Akcenti crvene pomorandže

Ukoliko tragate za smokey efektom u crvenoj boji, onda je ovo pravi izbor za vas. Za početak, predlažemo da iskoristite senke u crveno-narandžastim tonovima. Neka vam na umu budu boje plamena ili crvene pomorandže. Zatim, natapkajte pigment u većoj količini na kapke i lagano izblendujte ostatke na ivicama, u pravcu ka gore. Vodite se logikom “manje je više” kad kreirate izgled šminke za oči.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Claudia (@clautgar_mkup)

Crvena šminka – “lebdeći ajlajner”

Došlo je vreme da zamenite klasičan cat eye za nešto zabavnije i eksperimentalnije. Kako biste rekreirali ovaj makeup look, uzmite crvenu olovku za oči ili koristite senku za oči sa jakim pigmentom i finu četkicu kako biste kreirali preciznu liniju između očiju i obrva. Završite tu liniju tako što ćete je spojiti sa spoljašnjim ivicama očiju, što će napraviti dugačku, oštru ivicu na svakoj strani.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Samira (@samyfromtheblock)

Bordo smokey eye

Ovaj look je odličan ako želite da oprobate crvenu šminku, ali na malo suptilniji način. Bilo da se spremate za romantičnu večeru ili za izlazak sa drugaricama, ovaj makeup look je savršen za svaku priliku. Da biste ga rekreirali, koristite lagane pokrete i dobro izblendujte senke koje ste naneli, pazeći da se boje spoje ili da napravite smokey efekat bez jasnih linija razgraničenja. Predlažemo i da se odlučite za nijanse šljive i šumskog voća sa suptilnim sjajem.

Crvena šminka u vidu zalaska sunca

Kao inspiracija za ovaj makeup look poslužila nam je Camilla Cabello. Ona je na pravi način predstavila “zalazak sunca” na svojim očima u primeru koji smo ostavili ispod, a evo šta možete učiniti kako biste rekreirali look: koncentrišite grimiznu boju cvene na centru kapka i duž spoljašnjih uglova da biste dobili taj “vatreni” efekat senke. Dodajte i malo zlatnog hajaljtera u predelu suznih kanala i duž kostiju obrva da biste zaista upotpunili sjaj zalaska sunca.

Pročitajte i ovo: Glam grunge šminka – trend koji opseda TikTok

Naslovna fotografija: instagram.com/emmachamberlain

Nenad Grubanoski

Comments