Eminentni stručnjaci iz stomatološke branše kažu da smo za lepotu osmeha prvenstveno zaduženi i odgovorni mi sami. Edukacija o pravilnoj higijeni zuba trebalo bi da počne od najranijeg uzrasta kako bi se na vreme formirale zdrave navike.

Činjenica je da promovisanje svesti o značaju oralnog zdravlja ima dugotrajne prednosti kako za pojedinca, tako i za celokupnu zajednicu, kao i da je oralno zdravlje ključno za opšte zdravlje. Pravilna oralna higijena uključuje redovno pranje zuba mekim četkicama, upotrebu interdentalnih četkica i konca za zube (samo za interdentalne prostore u kojima nije moguće koristiti interdentalne četkice) i redovne posete stomatologu. 

Poslujući preko 20 godina u Srbiji, brend Curaprox kontinuirano radi na edukaciji o poznavanju oralne higijene u Srbiji, unosi novine i ukazuje na važnost preventive. 

Curaprox proizvodi su prepoznatljivi po svom jedinstvenom dizajnu i inovativnoj tehnologiji, a istovremeno odgovaraju individualnim potrebama korisnika. 

Svetski trendovi

Integracija oralne higijene u svakodnevnu rutinu postaje ključna za dugoročno zdravlje zuba i desni. Zdrav osmeh nije samo estetski atribut, već odražava posvećenost celokupnom zdravlju. Ohrabrivanje zajednice na praktikovanje pravilne oralne higijene ima pozitivan lančani efekat na globalno zdravlje.

„Sačuvajte svoje zube do duboke starosti” – to je cilj švajcarske kompanije Curaden iza koje stoji porodica Breitschmid, osnivač brenda Curaprox. „Better health for you“ je filozofija koja se prožima kroz sve aktivnosti kompanije, naglašavajući važnost oralnog zdravlja i njegovu povezanost sa opštim zdravljem. Bilo da su u pitanju interdentalne četkice, ultra meke četkice sa malom glavom i gustim, mekim vlaknima, Hydrosonic četkice, tečnosti za ispiranje usta, linija proizvoda za bebe i decu ili paste za nežno izbeljivanje zuba, brend Curaprox i svi njegovi proizvodi, pružaju pozitivno iskustvo korisnicima povezujući dva važna elementa – zdravlje i zadovoljstvo.

Briga od prvog dana

Briga o oralnoj higijeni počinje i pre pojave prvih zubića. Za brigu o higijeni detetovih usta zaduženi su roditelji, koji svojim primerom značajno utiču i na dete. Curaprox u svom asortimanu ima dude koje sprečavaju otvoreni zagrižaj i nepravilno nicanje zuba, a podržavaju pravilno disanje, spavanje i stimulišu dojenje i prirodni proces gutanja. Dude ne sadrže bisfenol A (BPA), ftalate i AZO-bojila.

Curaprox duda sa drzacem za dude 1 Oralna higijena je ključna za očuvanje našeg zdravlja

Stručnjaci iz oblasti stomatologije savetuju da je potrebno da deca pranje zuba shvate kao svakodnevnu obavezu. Ukoliko pravilna nega nije započeta u ranijim godinama, nikad nije kasno da se počne. 

Uz nekoliko osnovnih stvari možete da održavate pravilnu oralnu higijenu. Temeljna nega, uz korišćenje meke četkice, interdentalne četkice, paste za zube bez NLS-a, bez triklosana i plastičnih mikrozrnaca predstavljaju dobar put ka zdravom i lepom osmehu. Svakako preventivni pregledi i poseta stomatologu preporučuju se na šest meseci i jako su bitan deo rutine.

Najnežnija meka vlakna

Unapređenje oralne higijene i prevencija problema zahtevaju sveobuhvatan pristup, a kombinacija mekih četkica, interdentalnih četkica i konca za zube predstavlja trio koji osigurava temeljnu brigu o vašim zubima i desnima. 

Curaprox meke četkice sadrže posebna Curen vlakna koja omogućavaju temeljnije čišćenje zuba i uklanjanje zubnog plaka i ostataka hrane kako na površini zuba tako i na rubu između zuba i desni. Na ovaj način se smanjuje rizik od karijesa i upale desni.

Pravilna upotreba Ultra soft četkica:

Kad su u pitanju najmlađi, pranje zuba može biti veselo, nežno, zdravo i efikasno uz Curaprox baby četkicu za zube, dizajniranu posebno za bebe i decu, kao i Curaprox Kids četkicu za zube.

Curaprox Kids pasta i ccetkica za zube Oralna higijena je ključna za očuvanje našeg zdravlja

Pored manulnih četkica u Curaprox asortimanu možete pronaći i eletrične sonične četkice.

Curaprox Hydrosonic četkice čiste zube mehanički i uz pomoć hidrodinamičkog efekta koji nastaje mešanjem pljuvačke i paste usled delovanja soničnih vibracija (sonične tehnologije) što daje osećaj profesionalno čišćenja zuba. Izuzetna nežnost uz vrhunksi učinak.

Važna prednost Curaprox četkica za zube je da nežno i efikasno četkaju zube bez rizika od povreda desni. Veoma su efikasne i na kritičnim i teško dostupnim mestima, poput ruba između zuba i desni.

Pravilna upotreba Hydrosonic četkice:

Interdenatalne četkice

Nedavna istraživanja pokazala su da je čišćenje interdentalnim četkicama znatno efikasnije od čišćenja koncem za zube, a njihovo redovno korišćenje doprinosi sprečavanju karijesa, upale desni i drugih problema uzrokovanih nataloženim plakom. Curaprox interdentalne četkice, mogu bezbedno očistiti čak i najuži prostor između zuba pružajući efikasnu prevenciju protiv upale i lošeg zadaha. One imaju izuzetno meka i duga vlakna kao i tanko, savitljivo i izdržljivo žičano patentirano Cural jezgro. Dovoljno je da se korisite jednom dnevno uz jedan pokret čišćenja – jednostavno provučete kroz prostor izmedju zuba i izvučete.

Pravilna upotreba interdentalnih četkica:

Neodoljivi ukusi pasti za zube

Preporučuju se paste bez NLS-a (natrijum lauril sulfata), štetnih sastojaka, triklosana i plastičnih mikrozrnaca da bi se sprečilo oštećenje sluzokože. Curaprox Enzycal i Be you paste zadovoljavaju ove kriterijume. Be you paste idealne su za nežno izbeljivanje zuba, dok sa druge strane Enzycal je specifičan po prirodnim enzimima zahvaljujući Kojima pruža dodatna zaštita.

U želji da se obezbedi i adekvatna nega za mlečne zube, postoje paste specijalno dizajnirane za decu  – Curaprox kids paste sa ukusom lubenice, mint i jagode. One ne samo da štite i jačaju zube i desni, već i garantuju osmeh na licima mališana zahvaljujući slatkom, voćnom ukusu.

Benefiti Be you pasti:

Zdrav osmeh za samopouzdanje

Kombinacija mekih četkica, interdentalnih četkica, konca za zube i odgovarajuće paste, uz primenu pravilne tehnike za pranje zuba stvara snažnog saveznika u očuvanju oralnog zdravlja. Na taj način ovakva svakodnevna rutina svakog pojedinca, od onih najmlađih do najstarijih, znači i preventivu potencijalnim poteškoćama koje mogu da nastanu. Istovremeno, ovaj sveobuhvatni pristup omogućava da osetite svežinu i samopouzdanje koje dolazi sa zdravim osmehom.

Sve o Curaprox proizvodima saznajte na sajtu, kao i Instagram i Facebook stanicama.

 

Comments