Osim što je odraz našeg opšteg zdravlja, osmeh je i način na koji komuniciramo sa svetom i ističemo samopouzdanje. Usvajanje pravilnih navika u vezi sa oralnom higijenom ne samo da obezbeđuje lep osmeh, već i pozitivno utiče na celokupno zdravlje. Delimo sa vama nekoliko jednostavnih i dragocenih saveta koji će vam pomoći da očuvate zdravlje vaših zuba i desni.

Redovno pranje zuba ujutru i uveče

To pomaže u uklanjanju zubnih naslaga, čime se smanjuje rizik od karijesa i problema sa desnima. Jutarnje pranje zuba i nega usne duplje pomažu vam da započnete dan s osveženim dahom. Stomatolozi širom sveta preporučuju neverovatno efikasnu četkicu za zube Curaprox CS 5460 dizajniranu za savršeno detaljno, nežno pranje zuba. Čak 5.460 ultra mekih vlakana, gusto postavljenih na maloj glavi četkice pružaju izuzetnu moć čišćenja. Meke četkice kao što su Curaprox četkice za zube posebno su dizajnirane da vam pomognu da pravilno očistite i najteže dostupne delove u ustima, omogućavaju temeljno čišćenje zuba i uklanjanje zubnog plaka i ostataka hrane kako na površini zuba tako i u predelu ruba između zuba i desni.

CS5460 M 1000x600px Značaj oralne higijene i sticanje dobrih navika

Redovne posete stomatologu

Nema ničeg dragocenijeg od stručnog mišljenja, a posete stomatologu na svakih šest meseci neophodne su za praćenje zdravlja vaših zuba i desni. U kombinaciji sa pravilnom kućnom oralnom higijenom, ovo će vam pomoći da očuvate zdrav osmeh.

Korišćenje interdentalnih četkica

Redovno korišćenje interdentalnih četkica, i konca za zube na mestima gde interdentalna četkica ne može da prođe, pomaže u uklanjanju ostataka hrane i bakterija između zuba. Redovno korišćenje ovog pribora za oralnu higijenu doprinosi sprečavanju karijesa, upale desni i drugih problema uzrokovanih nakupljenim plakom.

Možete koristiti Curaprox CPS interdentalne četkice ukoliko želite da nežno očistite prostor između zuba, pre ili posle pranja zuba svako veče. Preporuka je da prethodno zamolite stomatologa da izmeri prostore između vaših zuba kako biste utvrdili koja veličina interdentalnih četkica je prava za vas. Ukoliko su vam prednji zubi, posebno donji, veoma blizu jedan drugom i interdentalna četkica ne može da prođe, preporučuje se korišćenje konca za zube, jer je u toj situaciji najbolji način za čišćenje ovih prostora između zuba.

CS5460 W 1000x600px Značaj oralne higijene i sticanje dobrih navika

Odabir prave paste za zube

Preporuka je da zube perete ujutru pre obroka i uveče najmanje pola sata nakon obroka, a potrebno je da odaberete pastu koja je nežna prema vašim zubima i desnima. Curaprox paste za zube nude blage formule koje čiste vaše zube bez agresivnosti, dok istovremeno održavaju svežinu i osećaj čistoće. Koju god Curaprox pastu za zube odaberete, možete biti sigurni u jedno – potpuno je zdrava za vaše zube, striktno bez štetnih sastojaka, bez SLS-a, triklosana i plastičnih mikrozrnaca.

Kroz ove savete, želimo da vam pomognemo da stvorite trajne i zdrave navike kada je u pitanju oralna higijena. Ne zaboravite da je osmeh vaš lični pečat!

Više informacija potražite na www.curaprox.rs gde vas u septembru očekuju i super pokloni za prvih 200 kupaca, kao i 10 odsto popusta za prvu kupovinu uz prijavu na naš newsletter.

Comments