Jeste, u svetu mode i lepote važe određena pravila i iako ste možda stava da pravila treba kršiti, a vi maksimalno iskazati svu svoju kreativnost i originalnost kada je u pitanju izgled, u nekim slučajevima ipak ne treba pretarivati. Makar ako želite da izgledate lepo.

Kao što uz određenu boju očiju ide određena boja senke ili maskare, tako i uz određenu boju kose ide određeni makeup. Znate već da, recimo, crveni karmin neće isto stajati i plavušama i crnkama. Ili smokey eyes ili roze rumenilo. Dakle, šminka se zaista treba prilagoditi boji kose i ovo naročito imajte na umu ukoliko ste planirale da se ofarbate u neku drugu boju.

Dakle, pošto smo ustanovile da ako menjamo boju kose moramo promeniti i način šminkanja, na šta tačno treba obratiti pažnju?

Najpre, vaš ten. Na plavušama će mnogo lepše izgledati svetlija nijansa pudera, jer ona tamnija lako može učiniti da izgledate “prepečeno” i izveštačeno. Sa druge strane, previše svetao puder ne odgovara devojkama sa tamnijom bojom kose jer mogu delovati umorno, ispijeno i “nezdravo” beldo. Zato, računajte na to da ćete verovatno morati da kupite novi puder ako drastično menjate boju kose, a pre kupovine isprobajte testere kako biste pronašle savršenu nijansu.

Da ako menjaš boju kose trebalo bi da PROMENIŠ i makeup 2 Da, ako menjaš boju kose, trebalo bi da PROMENIŠ i makeup!
Comments