Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Da li je humor stvarno seksi?

Da li je humor stvarno seksi?

1/2

Postoji ogromna razlika između onoga što nam je smešno i onoga što smatramo duhovitim, između smeha kao izraza dobrog raspoloženja, vedrine i radosti i kao reakcije na nešto što nam je smešno ili veoma duhovito. U raznim istraživanjima o tome koje se osobine najviše cene kod potencijalnog partnera, duhovitost zauzima visoko mesto i među muškarcima i među ženama – ali niko neće zaista ući u vezu sa nekim, samo zato što ga zabavlja i zasmejava. Na kraju, stvar je logična – privlačnost i hemija su na prvom mestu, a ako osoba koja nas privlači ima smisao za humor koji nam se sviđa i koji delimo sa njom, to je samo još jedan oblik povezanosti koja kreće od telesnog, ali ga nadilazi. Potrebno nam je da cenimo partnera, da ga smatramo pametnim, sposobnim, dobrim čovekom, a ukoliko ima i smisao za humor koji nam godi, to je bonus u odnosu.

Humor kao pokazatelj mentalnog zdravlja

Naučnici su bili zaintrigirani isticanjem duhovitosti kao jedne među najpoželjnijim osobinama partnera, pa su u svojim istraživanjima zapazili razne odgovore na pitanja zašto nam je humor u odnosu važan. Jedna od zapaženih vrednosti humora mogla bi da bude izraz mentalnog zdravlja i stabilnosti. Osobe koje duhovito reaguju u stresnim situacijama (u kojima se verovatno ništa drugo pametno i ne može učiniti) ulivaju poverenje u svoju mentalnu snagu – one nude trenutni otklon, drugačiju perspektivu cele situacije i deluju kao da se na vrlo zdrav i konstruktivan način nose sa okolnostima.

Duhovitost kao izraz inteligencije

Vrcav, domišljat i bridak smisao za humor nikako ne ide bez visokog stepena inteligencije – dakle, neko ko se dobro zeza, sigurno je vrlo pametan. Ako je pametan, onda možeš da se osloniš na njegovu sposobnost da se snađe u nepoznatim situacijama (jedna od opštih definicija inteligencije), a život je pun nepoznatih i nepredviđenih situacija. Inteligencija uliva sigurnost.

Authentic L♡VE by @allie.gerhardt

A post shared by Authentic Love Magazine (@authenticlovemag) on

Editors choice