Flertovanje u vezi se smatra krajnje nepoželjnim, crvenom zastavicom, korakom od varanja ili čak i prevarom. Ali, da je zaista tako? Da bismo odgovorili na to pitanje moramo da postavimo jedno drugo, dublje pitanje: šta je, zapravo, flertovanje?

Znamo generalno shvatanje flertovanja –  to je pokušaj da se svidite nekome zato što ste zainteresovani da spavate sa njim. No, to ne mora uvek biti slučaj. Primetićete da pojedine osobe stalno flertuju, uvek su raspoložene, otvorene prema svima, ljubazne, obasipaju komplimentima. I to na određeni način jeste flert, ali ne u negativnom smislu. Nekome je deo ličnosti da bude pomalo flirty, čak i kad je u ozbiljnoj, posvećenoj vezi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Human Lovers (@humanlovers)

Takođe, kada ste u vezi, to ne znači da više “nemate oči”. Razni ljudi su vam i dalje privlačni iako volite osobu sa kojom ste i ne želite da naudite vašoj vezi. Pričanje sa osobama koje su atraktivne i ljubaznost prema drugim ljudima nije prevara.

Flertovanje je vrlo često bezopasno i nesvesno. Kod nekoga je to čak i način komunikacije, može vam delovati da neko flertuje sa svima, a zapravo je u pitanju ličnost koja je puna samopouzdanja, ekstrovertna, ljubazna, harizmatična i komunikativna.

Nemojte lako postajati ljubomorni, jer to govori da niste sigurni u sebe i u svoju vezu. Nemojte ograničavati partnera, ili mu čak braniti da priča sa osobama suprotnog pola jer se plašite da će flertovati, jer to jeste crvena zastavica – ali vaša.

Comments