Kourtney Kardashian i Travis Barker su rešili da apstiniraju, što predstavlja deo ajurvedskog pročišćavanja. Ovaj pojam se na engleskom naziva sex fastingšto bi značilo post od seksualnih odnosa. Prema tradicionalnoj indijskoj medicini, ovaj postupak bi trebalo da donese razne benefite organizmu.

Osim toga, smatra se da nakon tolikog suzdržavanja seks bude bolji, orgazmi jači i da to čak i može uticati na bolje odnose između partnera. Tako je polako počelo da se priča o tome da li sex fasting predstavlja nešto što će u budućnosti biti popularno. Da li će ljudi namerno birati da se uopšte ne upuštaju u intimne odnose, ili će to raditi sa više osvešćenosti.

Ovo je jedna od metoda koja se preporučuje na terapiji sa parovima. Zašto? Da bi se povećala fizička intimnost koja nije seksualna. Dakle, oba partnera pristaju na to da nemaju odnos koji podrazumeva penetraciju. Umesto seksa, par se više skoncentriše na druge vrste dodira kao što su maženje, grljenje, poljupci. Kada želja postane prevelika, onda imaju odnose koje će oboje više ceniti i neće uzimati “zdravo za gotovo”.

Nekada je preveliki fokus na seksualnim odnosima i sva energija odlazi na to. Odnosi mogu da zahladne, a seks se nastavlja kao nešto što je rutinski i što se obavlja “radi reda”. Do ovoga dolazi najviše u vezama koje dugo traju. Stvar je u tome da seks uopšte ne treba da bude nešto što se podrazumeva, nego način izražavanja ljubavi.

Comments