Nema žene koja ne voli da se ljubi i to mnogo, duboko, duboko, strastveno, koja ne uživa u tome da je muškarac ljubi po vratu, grudima, leđima, stomaku i celom telu – jednostavno obožavamo da se ljubimo i da budemo ljubljene. Poljupci regularno spadaju u predigru, jer su uzbudljivi, mada mi volimo i nežne i lagane poljupce koji predstavljaju samo način iskazivanja privrženosti i nežnosti i ne vode u dalju akciju – što je muškarcima malo teže da shvate, jer kad počnu da se ljube, oni se udube, telo odmah pruža adekvatan odgovor, i njihova reakcija, odnosno, erekcija, traži nastavak priče započete bezazlenim poljupcima. U narednim redovima otkrivamo kako ljubi muškarac koji voli.

Dakle, poljupci i seks totalno idu zajedno, iz muškog ugla. Naravno, i oni vole da se ljube i budu ljubljeni, ali kad stvari počnu da se uzburkavaju, više cene neke druge oblike stimulacije, koju mogu da pruže ženska usta.

Da bismo bolje objasnili kako ljubi muškarac koji voli, najbolje je da govorimo o tome šta on neće raditi, odnosno kada je za vas zainteresovan samo seksualno i ne želi dublju povezanost.

Ljubljenje spada u ono što se odvija „tamo gore“

Iako ljubljenje uzbuđuje i uvodi u seks, ono je možda najintimniji oblik ljubavne komunikacije i spada u više oblike povezanosti među partnerima. Ljubljenje se odvija „tamo gore“ gde ste spojeni usnama i dajete jedno drugom potrvrdu da ste bliski i da se volite. Seks se, međutim, odvija „tamo dole“ i vezan je za primitivne oblike vezanosti i reakcije na telesni dodir. Možeš da imaš seks i sa nekim na koga si ljuta i sa nekim koga ne voliš, ali da se ljubiš kad se tako osećaš? Teško.

Seks se dešava tamo gde imamo distancu od duhovnog i emotivnog i kad akcija počne, ona je usredsređena na donji deo tela, na niže energetske centre i intima ljubljenja se isključuje.
I to objašnjenje je logično kad si sa nekim već povezana i poznaješ ga neko vreme. Ali ako si prvi put u krevetu sa nekim i on izbegava ljubljenje, možeš da budeš prilično sigurna da on ne namerava da se dublje povezuje sa tobom. Ipak, postoji još jedno objašnjenje, koje se tiče jednostavne mehanike.

Mulitasking u krevetu remeti koncentraciju

Možda počnete da se ljubite za vreme seksa i onda primetiš da on prestaje da se kreće u tebi, pa čak i da gubi erekciju. Ljubljenje mu skrene pažnju, a kad se usredsredi na taj deo, emotivni i intimni, gubi strast. Multitasking je inače uglavnom mit – niko ne može da istovremeno dobro radi dve ili tri stvari, ali može da podeli pažnju i da tih par stvari odrađuje površno – kad podeliš pažnju, manje je ima, a kad je u pitanju fizički osećaj, jedna senzacija potiskuje drugu.

To možeš da vidiš prilikom obostrane masturbacije ili pružanja oralnog zadovoljstva – jednostavno ne možeš istovremeno da se usredsrediš na ono što radiš i na ono što sama osećaš. Ako u toj stimulaciji preovlada osećanje zadovoljstva, onda se prepustiš tome i prosto zaboraviš na stimulaciju koju pružaš partneru.

Kad se približiš orgazmu, svakako više ništa drugo nisi u stanju da učiniš osim da se prepustiš nadolazećem intenzitetu zadovoljstva.Ljubljenje za vreme seksa je moguće i mnogi parovi to rade – jer žele da rade sve što vole sa osobom koju vole. Vode ljubav u tesnom zagrljaju, ljube se strasno i ne prekidaju penetraciju.

Ali oni poznaju jedno drugo i prepušteni su dinamici svoje intimne razmene, pa će tokom seksa menjati prisne poze u kojima se dodiruju i one u kojima su izloženi pogledu, naizmenično će se ljubiti, ili samo gledati ili žmuriti – ne razmišljajući o tome.

I to nije multitasking, jer oni ništa ne „rade“ nigde ne žure i uživaju u međusobnoj povezanosti i u igri intime, strasti, perverzije, razmene emocija i čiste seksualne energije. Upravo je i to odgovor na pitanje kako ljubi muškarac koji voli.

Muškarci koji su usredsređeni na „rad“ a to je možda i pokušaj da se odloži trenutak svršavanja i da se istraje dovoljno dugo da bi partnerka dostigla zadovoljstvo, izbegavaju da se ljube, jer ih to ometa, razbija im koncentraciju i narušava raspoloženje.

Pročitajte još i ovo:

Suptilni znaci partnerove toksičnosti koji ti poručuju – beži!

Znaci da se tvoj partner sprema da raskine sa tobom

Pitanja koja sebi treba da postaviš da bi bila sigurna da je on onaj pravi

Izvor fotografija: instagram.com/authenticlovepresets

Brankica Milošević

Comments