Zahvaljujući holivudskim filmovima i pornografskoj industriji, postoje mnoga pogrešna uverenja u vezi sa ženskom seksualnošću. Jedno od njih se tiče orgazma. Obično se misli da žena može da doživi dva orgazma: klitoralni i vaginalni, a zapravo postoji 9 vrsta orgazama! Naravno, sasvim je moguće da ne možete da doživite svaki od orgazama sa liste, jer svako telo je drugačije i to je sasvim u redu. Najbitnije je da uživate u svom telu i lepo se osećate.

Orgazam stimulacijom bradavicama

Mnogim ženama su bradavice erogena zona, pa pomažu da se lakše stigne do orgazma. Ipak, kod pojedinih su bradavice toliko osetljive da samo njihovom stimulacijom može da se dostigne vrhunac.

Analni orgazam

Analni orgazam se može postići na više različitih načina, a sve to zahvaljujući mnogobrojnim nervnim završecima u ovom delu tela. To možete postići samo stimulacijom anusa igračkom, prstima, jezikom, ili unutar analnog otvora – penetracijom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Couple Goals (@couplegoals)

Klitoralni orgazam

Ovo je vrsta orgazma koja se najčešće postiže kod žena i predstavlja najsigurniji put do vrhunca. Prema određenim istraživanjima, smatra se da vrh klitorisa koji se stimuliše predstavlja samo jedan njegov deo, a on zalazi duboko unutar tela. Tako i vaginalni orgazam predstavlja stimulaciju klitorisa iznutra.

Orgazam G-tačke

G-tačka je jedna od najvećih misterija ženskog organizma, čija anatomija definitivno nije dovoljno istraživana kroz istoriju. Opet, prema nekim istraživanjima, G-tačka samo predstavlja produžetak klitorisa. Smatra se da je ovo vrsta orgazma koja može da podstakne žensku ejakulaciju.

Cervikalni orgazam

Sigurno nisi znala da postoji i ovakav orgazam. Možda čak ni ne znaš šta je cerviks. Pod prstima, cerviks se oseća kao kuglica koja se blago pomera u zavisnosti od ciklusa. Cerviks predstavlja izlaz iz materice i kroz njega krv dolazi u vaginu.

Pojedinim ženama veoma prija kada dodiruju ovu tačku, koja se naziva i C-tačka. No, sasvim je u redu ako ovo nije nešto što vas privlači.


Istovremena stimulacija

Orgazam koji dolazi od vaginalne i klitoralne stimulacije se smatra jednim od najjačih, zato što su ovi orgazmi podstaknuti jedni drugim. To ne mora nužno biti klitoris-vagina orgazam, može biti klitoris-bradavice, analni-vaginalni i razne druge kombinacije.

Squirting

Squirting je engleski naziv za žensku ejakulaciju za koju baš i nemamo najsrećniji prevod. Nije svaka žena u mogućnosti da doživi ejakulaciju prilikom orgazma, a žene koje mogu – to ne dožive svaki put. Ta ejakulacija je mešavina tečnosti iz bešike i Skeneove žlezde. Nije isto što i izlučivanje mokraće. Sasvim je normalno, prirodno i divno.

Višestruki orgazmi

Za razliku od muškaraca kojima obično treba pauza između orgazama, žena mnogo brže može ponovo “da se baci na posao”. To čak i mogu biti orgazmi za orgazmom zajedno vezani.

Nemoj da se osećaš loše ako nisi u stanju da doživiš ovo, jer ponavljamo, svako telo je drugačije. Da bi doživela više orgazama, ključno je da svom partneru kažeš da ne staje kada doživiš prvi, naravno, ako ti prija da nastaviš.

Orgazam stimulacijom usana

Ovo je jedna od najređijih vrsta orgazama, ali je i dalje moguća. Da, pojedine žene mogu da dožive orgazam samo od poljubaca, strastvenih poljubaca sa osobom sa kojom osećate neverovatnu privlačnost.

Pored toga, razne studije su dokazale da ljubljenje prilikom seksa može ubrzati dolaženje do vrhunca.

Naslovna fotografija: instagram.com/kissesandmartini

Jovana Petković

Comments