Milenijalci važe za najobrazovaniju, najdepresivniju i najanksiozniju generaciju do sada, koja je toliko siromašna da sebi ne može da priušti da poseduje imovinu na svoje ime. Često im se podsmevaju starije generacije, kao što su generacija X i baby boomeri, zato što su odrastali sa znatno stabilnijom ekonomijom, koja je videla najbolje od kapitalizma i uzela najviše novca.

No, postoji još jedna generacija koja ulazi u odraslo doba. U pitanju je generacija Z, kojoj pripadaju osobe rođene krajem devedesetih i prvoj deceniji dvehiljaditih godina. To su omladinci, koji imaju između 15 i 25 godina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LLEMERCÍ SPACE (@llemerci)

Njihova glavna odlika je to što su odrasli uz tehnologiju. Milenijalci su se sa kompjuterima i mobilnim telefonima susreli tek od puberteta, dakle nisu oduvek imali telefone i sećaju se kakvo je bilo detinjstvo bez prisustva tehnologije. Milenijalcima je vrhunac tehnologije u detinjstvu predstavljao CD player, generaciji Z je to bio iPhone.

Kakve su odlike generacije Z i šta sve od njih možemo očekivati? Uzmite u obzir da je ovo generacija koja je odrasla sa internetom, daleko je povezanija sa celim svetom od najranijeg detinjstva nego bilo koja druga generacija. To sa sobom donosi i otvorenost prema svetu i praćenje najnovijih trendova, ne samo u modi nego i u razmišljanju. Ovo je generacija koja je prilično progresivnog razmišljanja, u kojoj je mnogo više ok biti gej ili nebinarna osoba, koja ozbiljnije shvata rodnu ravnopravnost i zelene pokrete širom sveta. Naravno, svuda ima izuzetaka, ali to je generalno stanje jedne generacije.

Comments