Možda nisi neka zavodnica, ali kad ti se neko sviđa, svakako umeš da flertuješ – i ne razmišljajući o tome. Naravno da ćeš uživati u uzbuđenjima flerta kad si slobodna i spremna da se upustiš u vezu, ali kad si u vezi, a upuštaš se u flert – rizikuješ. Jer, tokom ove uzbudljive igre, hemija u tvom mozgu se menja i svašta se u tebi dešava. To čini da se osećaš živahno, ženstveno, poželjno, ali opasna granica je mnogo bliže nego što misliš i možeš da je pređeš mnogo lakše nego što ti se čini.

Dok flertuješ u tvom telu se događa prava bura, od hormonskih promena, do promena u metabolizmu, javlja se (izdajničko) rumenilo na licu, šire ti se zenice… Idemo redom…

Menja se govor tvog tela

Ti toga možda nisi svesna, ali osobi sa kojom flertuješ šalješ jasne telesne signale, koje možda ni ona ne primećuje svesno, ali ih itekako registruje na nivou osećaja, razmene energije. Psiholozi objašnjavaju – kad flertuješ, nesvsno počneš da oponašaš osobu sa kojom si u komunikaciji. Gledaš njegove porkete, stav, reakcije i odražavaš ih kao u ogledalu – a to je jedan od trikova koji stručnjaci za međuljudske odnose preporučuju, ako želiš da se nekome dopadneš. Osoba koja uzvraća na istom nivou, takođe će imitirati tvoje pokrete, pa ako nesvesno dodirneš uvo ili se nagneš napred, ona će verovatno uskoro učiniti to isto. Dok gestikuliraš, dlanovi su ti okrenuti prema gore (otvoreni) nudeći toplinu i poručujući osobi sa kojom flertuješ da nemaš loše namere i da si otvorena – za dalji razvoj flerta. Posmatraj sebe i posmatraj drugu osobu, gledaj oko sebe parove koji flertuju – tako ćeš lakše i brže prepoznati približavanje granice koju želiš – ili koju ne bi trebalo – da pređeš.

Comments