Možda zapravo još uvek ni ne znaš šta je beautyblender, ali nadamo se da ipak nije tako. Doduše, i da jeste, nikakav problem jer ćeš danas ne samo naučiti šta je, već  ćeš naučiti i kako se pravilno koristi. Uglavnom, to je ono “roze jaje” koje možeš naći u drogerijama i koje zapravo vredi pravo malo bogatstvo. Naravno, “roze jaje” je šaljivi naziv; reč je o specijalnom sunđerčiću koji se koristi za šminku, ali vrlo je važno to na koji način ga koristiš. I da, da li je to “roze jaje” vredno para? Nakon ovog teksta ćeš znati da jeste, i te kako!

Greška 1: Koristiš suvi beautyblender. Beautyblender se mora pokvasiti i dobro iscediti kako bi na najbolji način služio svojoj svrsi. Samo tako će zaista dobro “izmešati” proizvode koje nanosiš i dati sjajan finiš tvom makeup-u.

Greška 2: Beautyblender je “dehidriran”. U vezi sa prethodnim, bilo bi dobro da koristiš ili specijalni proizvod za njegovo kvašenje ili običnu vodu. Kao što smo već spomenuli, dobro ga nakvasi i onda iscedi jer tako on “radi”, a slobodno ga, dok se šminkaš, možeš držati u čaši sa vodom.

Greška 3: Čistiš beautyblender jednom nedeljno. Beautyblender se mora čistiti nakon svake upotrebe, dakle, svaki dan. Nanesi na njega sredstvo za čišćenje (skidanje šminke) i dobro ga operi. Savet plus – čuvaj ga u plastičnom cilindru u kome si ga i kupila kako se ne bi presušio.

Greška 4: Previše si gruba u toku čišćenja. Moraš biti nežna. Možeš ga nešno istrljati i iscediti ili trljati između dlanova. Ukoliko mu pristupaš grubo, možeš ga oštetiti i pocepati i naravno da ga ne možeš prati u mašini za veš!

beautyblender 3 Da li znaš kako se ZAISTA koristi Beautyblender?
Comments