Ljubičastu senku ili voliš ili ne voliš! Nema baš nešto između. Oni koji je ne vole klone se od nje u svakom segmentu i kada je garderoba u pitanju, aksesoari, ali i makeup. Ipak, osobe koje obožavaju ljubičastu boju zaljubjeni su u sve tonove i često požele da se od glave do pete obuku u ljubičasto, nanesu ljubičasti karmin, stave ljubičastu senku i tako krenu u osvajanje sveta.

Bilo da voliš ili ne voliš ljubičastu senku treba da znaš da postoji mnogo fenomenalnih načina kako možeš da je upotrebiš u svoju korist. Zato ovog puta – pruži makar jednu šansu ljubičastoj senci i sigurno je da se nećeš pokajati! 

Verovala ili ne – ovo će biti senka leta, a ti kako hoćeš. Nadamo se da ćemo uskoro i moći da iskočimo iz kuće i slobodno se krećemo, nadamo se da će se završiti uskoro ovo ludilo, da bismo kasnije mogli da uživamo u ludilu na koje smo navikli. A do tada, hajde da naučimo kako da pravilno koristimo ljubičastu senku.

Elegantna ljubičasta i dramatični ajlajner 

Krećemo odmah jako, jer želimo na početku da te uverimo koliko ljubičasta može da izgleda fenomenalno. Naime, izblendaj lepo pigmentovanu ljubičastu senku skoro preko celog kapka. Uglovi zaslužuju malo tamniju boju, a onda ajlajnerom izvuci jednu liniju, pa onda i nju izblendaj. Zatim, ispod oka je obavezna prvo ljubičasta, a zatim i crna senka. Maskara se podrazumeva. I eto ga – imaš super dramatičan look i pogled! I da se ne lažemo – ovo jednako dobro stoji i crnkama i plavušama!

Smokey ljubičasti trik

Smokey look nikako ne možemo da izbegnemo, a i ne treba, jer uvek zadovoljava ono što nam je potrebno. Na ovaj look smo već navikli, ali pre svega smo uvek bili okrenuti nekim nude nijansama. Zato treba da razbiješ predrasude i da se malo pomeriš od uobičajenog. Dakle, da vidimo koliko nijansi ljubičaste imaš u svom šminkeraju? Potrebno ti je što više naravno. Smokey ljubičast look će istovremeno pridodati dubini tvog oka, ali će istaći i boju oka. Ne treba da spominjemo da treba da koristiš sve nijanse ljubičaste, kao i za klasičan smokey eye look sa nekim drugim nijansama. Možeš naravno da iskoristiš i ajlajner, kako bi dobila kompletan izgled.

Metalic ljubičasta boja 

Ako koristiš metalic boje, neka to u ovoj godini bude ljubičasta. Minimalistički, a s druge strane maksimalno primećeno! Jedna boja, koja ističe sve što treba da istakne i koja se savršeno uklapa uz zelene nijanse! Winnie, pun pogodak, krademo trik!

Romantična i blaga ljubičasta 

Za jedan sjajan izgled, svež i zdrav, u isto vreme jednostavan i gotovo no-makeup look zadužena je romantična ljubičasta! Na kapcima se jedva nazire ta blaga nijansa, koja se u momentima preliva u malo jaču i kojoj sjaj ne manjka. Ovde je potreban još jedan trik kako bi sve ovo upotpunila. Naime, obavezno izaberi dobro rumenilo, tako da izgleda kao da se boja na očima i obrazima gotovo poklapaju na prvi pogled, ali da zapravo budu potpuno različite! 

Comments