U toku odrastanja pamtimo sve prve stvari – prve poljupce, prve simpatije, prve koncerte… Ali, pored “ovozemaljskih” stvari koje nam se dešavaju i koje pamtimo – takođe se sećamo kad smo prvi put prisustvovali pomračenju Sunca. Sećamo se da su nam svi govorili da ne smemo direktno da gledamo u njega i plašili smo se šta se može desiti ako to učinimo.

Život van planete Zemlje se, takođe, dešava paralelno i nezavisno sa ovim koji mi živimo. Baš kao što možemo da zamislimo, astrološka dešavanja i predviđanja teku svojim tokom bez brige o tome kako to utiče na nas. Takav astrološki događaj se dešava upravo sada – i možemo ga osetiti.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели M A R I N A (@roosavintage)

Ovog meseca, tačnije 12. aprila, dešava se retka pojava – u Ribama se srećni Jupiter povezuje sa intuitivnim Neptunom. Zašto ovaj događaj zaslužuje da se na njega obrati pažnja i šta predstavlja za nas?

Jupiter ulazi u Ribe svakih 13 godina, ali ako mislite da je ovo dug vremenski period, onda je bitno da znate da Neptun to radi još ređe. Neptun je ekstremno spora planeta, i prosto puzi oko Sunca.

Jupiter i Neptun su planete koje vladaju Ribama, ali se u ovom astrološkom znaku sreću izuzetno retko, upravo zbog Neptunovog sporog kretanja. Poslednje sretanje ove dve planete u Ribama je bilo 1856. i desiće se ponovo tek za 166 godina, tačnije 2188. Ovaj podatak zaista odaje osećaj da se ovakva energija oseća samo jednom u životu.

Premda se Jupiter i Neptun susreću u Ribama svakih 13 godina, ovaj susret je poseban jer ove dve planete vladaju Ribama. Tačnije, Jupiter je vladajuća planeta Riba u tradicionalnoj astrologiji dok je Neptun vladajuća planeta Riba u modernoj astrologiji. Upravo ovo znači da su obe planete veoma srećne što se nalaze na istom mestu, odnosno u astrološkom znaku nad kojim imaju svu energetsku moć.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели M A R I N A (@roosavintage)

Jupiter je planeta koja čini da želimo da se razvijamo i budi u nama želju za stalnim učenjem i novim saznanjima, dok je Neptun zaslužen za naše snove i intuiciju. S obzirom na to da su obe planete sada u Ribama – njihovo spajanje može dovesti mnogo mistične i transformacione energije.

Ribe su satkane od mnogih magičnih komponenata i posebne su po tome što su izuzetno fluidne, odnosno promenljive. Upravo zbog toga je sada pravi momenat da iskažemo sve naše strasti i duboka osećanja.

U ovom periodu ćemo lakše dopirati do naše kreativne i spiritualne strane. Kada se Jupiter i Neptun spoje, energija će biti prilično snažna. Toliko snažna da čak i zvezdana prašina govori da je ovaj dan najbolji dan u vašem životu za manifestaciju snova. Setite se svih manifestacija o kojima ste mislili na početku godine, onda kada ste zapisivali novogodišnje rezolucije, i provedite ovaj dan prenoseći energiju koju želite i sami da primite. 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели LLEMERCÍ SPACE (@llemerci)

Ova konjunkcija planeta će preplaviti našu kolektivnu svest karakteristikama vodenog elementa. Svi ćemo osetiti energiju Riba koje vladaju muzikom, romansom, umetnošću, duhovnošću i intuicijom. Spajanje ove dve planete će pokrenuti lavinu kreativne energije i kulturoloških promena kojima ćemo svedočiti u narednih 166 godina, sve dok se ove dve planete ne sretnu ponovo.

Kako bismo na najbolji način iskoristili ovu energiju i povezali je sa našim životom – treba da negujemo mir. U toku duboke meditacije, dok se spajaju Jupiter i Neptun, primaćemo poruke univerzuma. Zato, u toku ovog dana – koji se dešava samo jednom u životu – izaberite i malo mira.

Naslovna fotografija: instagram.com/roosavintage

Milica Antić

Comments