Kada živite u zgradama i stanovima, onda vam se sigurno, bar ponekad, javi želja da imate neku baštu, dvorište koje bi vam poslužilo kao pribežište kom dolazite kada želite da se odmorite, relaksirate i opustite, ali naravno, zidovi zgrada vas u tome ograničavaju. Međutim, tu nije sve gotovo, jer svoj balkon, terasu, možete iskoristiti u ove svrhe, pa čak toliko to možete dobro uraditi da će vam oni sa dvorištima punim cveća zavideti. Balkoni i služe za to, da imate prostor koji “izlazi” u svet i koji vam pruža svež vazduh, da vreme provedete malo pod nebom, pa ga zato ne zatrpavajte starim stvarima i nemojte ga pretvarati u svoje ostave.

Terasa može da bude oaza, mesto okupljanja porodice na kojem uživate ili pak, mesto na kojem ste sami, sa svojim mislima i razmišljate možda o nečemu što treba isplanirati. A možda i suprotno, skuvate kaficu, napravite nešto za klopu i samo sednete, da ne mislite uopšte. Zato ovaj prostor treba da bude uređen tako da deluje pozitivno, vedro, relaksirajuće na vas.

Ako imate veću terasu, onda je vreme da je iskoristite za neku ljuljašku koju ćete okaćiti i u njoj uživati tokom letnjih, toplih dana i večeri. Ljuljaške koje vise su apsolutno fantastične za odmor kod kuće, popodnevnu dremku ili čitanje neke knjige. Ako volite da se ipak malo izolujete, onda je možete u potpunosti zagraditi, ali to je bolje učiniti nekim drvenim ogradama, nego prozorima, budući da tako dobijete samo još jednu sobu. Koristite nežne tonove pastelnih i prirodnih boja, belu, bež boju, jer će one najbolje uticati na vaš odmor.

Dekoracija balkona Uredite SAVRŠENU oazu za opuštanje Dekoracija balkona: Uredite SAVRŠENU oazu za opuštanje

Terase su savršene i za romantiku i realizaciju nekih lepih trenutaka sa partnerom. Ubacite krevet sa mnogo jastučića, lampione, malo cveća u ćoškovima vašeg balkona, možda neku sveću i spremni ste da se iselite iz stvarnosti u jedan mali, bajkoviti prostor.

Dekoracija balkona Uredite SAVRŠENU oazu za opuštanje2 Dekoracija balkona: Uredite SAVRŠENU oazu za opuštanje
Comments