Odbrojavanje do Nove godine i Božića je zvanično počelo i više nije prerano za postavljanje ukrasa. Dekoracija jelke je, pre svega, veoma subjektivna: pojedini više vole pojednostavljenu, skromnu jelku, dok se drugi odlučuju da se posvete bojama, razigranim ukrasima i „više je više“ principu.

Koji god način da odaberete da ukrasite svoju jelku, sigurni smo da želite da bude sofisticirana. Zato smo istražili kako ukrasiti jelku da bi izgledala raskošnije, a to je moguće uz nekoliko jednostavnih trikova koje možete da isprobate. Ove ideje će vam pomoći da ukrasite jelku tako da izgleda prefinjeno i vanvremenski.

Dekoracija jelke – trikovi za raskošniji izgled

Odaberite lampice toplog svetla

Ako želite da vaša jelka izgleda skuplje, obavezno odaberite klasične bele praznične lampice. Dok raznobojna svetla mogu izgledati razigrano, takođe mogu rezultirati manje klasičnim i elegantnim utiskom.

Obratite pažnju i na toplinu belih svetala: ona hladnih tonova mogu izgledati plavo, što nije baš laskavo na jelki i može dati hladan, oštar efekat celoj prostoriji. Umesto toga, odlučite se za bela svetla toplih tonova koja će postići ugodan ambijent.

Odaberite paletu boja

Odabir palete boja za dekoraciju jelke je važan korak ako želite da postignete uravnotežen izgled koji izgleda sofisticirano i skupo. Izaberite najviše dve boje, po mogućnosti jednu neutralnu i jednu efektniju. Boje koje odaberete zavise od vašeg ukusa – pojedini preferiraju klasične kombinacije kao što su crvena i zlatna, ali možete se odlučiti za moderne ideje božićnog dekora sa bojama hladnih tonova.

Koju god boju da izaberete, ograničavanjem za paletu od dve ili tri nijanse postići ćete kohezivan i uravnotežen izgled – neophodan za postizanje luksuznog efekta.

Odaberite klasične ukrase

Ključ za dekorisanje jelke koja izgleda skupo je da se odlučite za vanvremenske ukrase. To ne znači samo kupovinu skupih ukrasa, već da uzmete u obzir izgled ukrasa.

Radi se o odabiru klasičnih ukrasa, a ne vođeni trendovima koji možda neće biti popularni u godinama koje dolaze. Takođe možete eksperimentisati sa „uradi sam“ božićnim dekoracijama za ukrase koji će izgledati organski.

Vodite se principom “manje je više”

“Manje je više” kada želite da postignete vanvremenski i skup izgled dekoracije jelke. Iako može biti primamljivo preterati sa ukrašavanjem jelke sa što je moguće više ukrasa, skromniji dekor može stvoriti bolji krajnji rezultat.

Ali, dekoracija jelke takođe zavisi od ukupnog stila vašeg doma; ako imate minimalistički životni prostor, onda će najbolje izgledati sa minimalističkim ukrasima, a za maksimalističke domove prigrlite maksimalističke ideje dekora kako biste stvorili kohezivni izgled.

Ne zanemarite podnožje jelke

Na kraju, ne zaboravite da uzmete u obzir dekor koji se nalazi ispod jelke. Odlučite se za postolje koje je u skladu sa paletom boja ostatka vašeg dekora, jer će to upotpuniti ukupan izgled jelke, a istovremeno će osigurati da ne postoji čudan razmak između dna jelke i poda.

Pročitajte i ovo: Praznični dekor inspirisan filmom Little Woman je hit na TikToku – kako da ga napravite

Naslovna fotografija: instagram.com/christmastreeideas

Božica Luković

Comments