Februar prekida januarsku monotoniju, a sumorno sivilo zamenjuje raznobojnim balonima, mirisom čokolade i nežnim notama ljubavnih pesama. Ipak, želimo da naglasimo da je romantična atmosfera važna i pre (i posle) 14. februara, a najlakše ćemo je postići promišljenim znacima pažnje i nežnim trenucima u toplom domu.

Bilo da ste u novoj vezi, godinama u braku ili single, dekoracija za Dan zaljubljenih će vam ulepšati dan (i veče!).

Od prijatnog prigušenog osvetljenja do mirišljavih sveća koje podižu raspoloženje, ukoliko ovom romantičnom danu pristupite na adekvatan način – imaćete 14. februar za pamćenje!

Dekoracija za Dan zaljubljenih: Ideje i saveti za romantičnu kućnu atmosferu

Prigušena svetla

Ako za Dan zaljubljenih želite da stvorite prijatnu kućnu atmosferu – počnite prigušivanjem svetala. Koristite sveće različitih veličina i oblika, postavite ih na stolove, police i u uglovima prostorije. Takođe, možete da upotrebite lampe sa toplim svetlom kako biste dodatno nadogradili svoj intimni kutak. Muzika ima ključnu ulogu u postizanju željenog raspoloženja, pa se potrudite da napravite plejlistu sa omiljenim ljubavnim pesmama (od Eda Sheerana do Beyoncé whatever works for you!). Dodajte i nekoliko mekanih jastuka i udobnih pokrivača kako biste osigurali uživanje tokom celog dana.

Veliko iznenađenje kod samog ulaza u prostoriju

Znate kako kažu – nikada nećete dobiti drugu priliku da ostavite prvi utisak. Isto pravilo važi i za romantična iznenađenja; preporučujemo da partnera “kupite” na početku i impresionirate ga prilikom samog dočeka (npr. na ulazu). Klasična staza od ružinih latica u hodniku nikada ne izlazi iz mode – rasporedite latice duž ulaza kojim će vaša voljena osoba proći. Za dodatan efekat, prostor dekorišite zajedničkim fotografijama – ovo je prizor koji zasigurno nikada neće zaboraviti.

Sveće + ukrasi: Suptilna elegancija za najromantičniji dan

Sveće predstavljaju ključni element za postizanje suptilne elegancije za Dan zaljubljenih. Razmislite o postavljanju vintage svećnjaka ili o mirišljavim svećama u obliku srca. Dodajte detalje poput staklenih vaza sa cvetnim aranžmanima ili ogledala sa ugraviranim ljubavnim citatima.

Kuhinja + posuđe: Romantizujte svakodnevne trenutke

Svi znamo da cenimo grandiozne gestove, ali nam se ništa neće uvući pod kožu kao romantizovana svakodnevica (od jutarnjeg čaja do zajedničke večere – uvek ima mesta za romantične detalje!). Za početak, odaberite posuđe sa ljubavnim motivima kao što su srca ili ruže, i birajte nežne i pastelne boje. Postavite trpezu sa svečanim tanjirima, escajgom i čašama. Ako planirate večeru za dvoje, neka i hrana bude deo dekoracije – poslužite jela aranžirana sa ljubavlju.

Šarena girlanda od balona

Ako želite da razmišljate van okvira i uložite dodatni trud, razmislite o šarenoj girlandi od balona (verujte nam, ostavlja snažan vizuelni utisak). Potrebni su vam šareni baloni, sveže cveće i traka za balone. Koristeći balon-traku, napravite girlandu kombinujući balone i cveće i okačite je na zid ili iznad stola za upečatljiv efekat. Ceo projekat možete da završite za manje od sat vremena, a rezultat će biti impresivan!

Samostalni stubovi u obliku srca

Samostalni stubovi u obliku srca su kreativan način da pokažete da vam je stalo i da se ne bojite ulaganja truda. Koristite penaste omotače kao osnovu, obložite ih providnom folijom i prekrijte dno marshmallowima prelivenim puterastom glazurom. Složite stubove prema gore, smanjujući praznine i zatim ih ukrasite mašnama. Ovo je ne samo zabavan DIY projekat, već i ukusan detalj koji će dodati kreativni šarm čitavoj dekoraciji.

Saksija sa srcem od sukulentne biljke

Ukoliko težite modernoj eleganciji, razmislite o nabavljanju saksije u obliku srca i napunite je sukulentima. Okačite saksiju sa sukulentima na zid kako biste stvorili vizuelno atraktivan momenat i istovremeno simbolizovali dugotrajan rast ljubavi. Šta je najbolji deo? Sukulenti su jednostavni za održavanje, pa će saksija ostati sveža i mesecima nakon Dana zaljubljenih.

Pročitajte i ovo: Ideje za solo dejt: Kako romantizovati zimsku sezonu ako ste slobodni?

Naslovna fotografija: pinterest.com/youtube.com

Milica Nešić

Comments