Minimalizam i minimalna dekoracija za kuću je već dugi niz godina popularan trend dizajna enterijera i, iskreno, lako je razumeti zašto. Minimalistički pristup kućnom dekoru se odnosi na uklanjanje viška stvari i stvaranje čistog, nenatrpanog prostora. Od elegantnog, modernog nameštaja do jednostavnih i nenametljivih dodataka, postoji niz minimalnih komada kućne dekoracije koji se mogu koristiti za kreiranje funkcionalnog i modernog prostora. Bez obzira da li tražite novu vazu, sliku, rasvetu ili čaše za uživanje u svom omiljenom piću, na raspolaganju vam je mnogo opcija koje će vam pomoći da stvorite savršen minimalistički prostor.

Ovo je naša omiljena dekoracija za kuću koju možete kupiti u Srbiji

Kako biste uneli svežinu, atmosferu i teksturu u svoj dom, pored dekoracije za kuću morate obratiti pažnju na biljke. Razmislite o kupovini veće saksije ili ćupa u koji ćete ubaciti određenu biljku adekvatnu za kućnu atmosferu, što znači da joj neće biti potrebno mnogo vode, ni sunca, kako biste osigurali da u domu uvek imate zelenilo i svežinu. Ova saksija je savršena opcija jer unosi rustični osećaj u prostor, a dovoljno je minimalna da ne bude previše nametljiva.

zara saksija Savršena dekoracija za kuću koju možete pronaći na domaćem tržištu
s rose Savršena dekoracija za kuću koju možete pronaći na domaćem tržištu

Ukoliko ste ljubitelj umetnosti, sigurno ste upoznati sa radom savremenog umetnika Jeffa Koonsa, i njegovim skulpturama u vidu balona. Sada ste u prilici da u svoj dom unesete elemente savremene umetnosti, jer su baloon dog figure dostupne po pristupačnim cenama, u različitim veličinama. Nama se najviše dopada rose gold izdanje, ali ga možete pronaći u nekoliko različitih nijansi, u zavisnosti od dekoracija za kuću koje već imate.

Ogledala su sjajan način da produbite svoj prostor i u njega unesete više svetlosti – pogotovo ako živite u manjem stanu. Asimetrično ogledalo je odlična za svaku dnevnu ili spavaću sobu, ne samo zbog estetičnih selfija koje ćete moći da uslikate, već će uneti i dozu zanimljivosti, umesto klasičnog, kvadratnog ogledala.

hmgoepprod Savršena dekoracija za kuću koju možete pronaći na domaćem tržištu
cebe Savršena dekoracija za kuću koju možete pronaći na domaćem tržištu

Ćebe prebačeno preko kauča ili fotelje je uvek dobra ideja, bilo da je leto ili zima, jer je to sjajan način da u svoj dom unesete teksturu i toplu atmosferu. Naš favorit je ovo ćebe od mešavine naboranog lana iz H&M.

Jastučnice sa printom ili teksturom su najbolji način da dekorišete svoj prostor, jer ćete tako sa lakoćom uneti boju u okviru monohromne prostorije. Predlažemo da odaberete nekoliko različitih jastučnica i poređate ih na sofi ili fotelji za što bolji efekat. Ne morate ni da brinete da li će vaša dekoracija za kuću da se uklopi sa ovim komadima, jer im njihova jednostavnost autmatski daje prednost u odnosu na šarene jastučnice sa jakim printovima.

jastucic Savršena dekoracija za kuću koju možete pronaći na domaćem tržištu
vaza Savršena dekoracija za kuću koju možete pronaći na domaćem tržištu

Ponovo se vraćamo na biljke, jer je to zaista najbolji način da dekorišete dnevnu sobu. Međutim, to ne mora biti isključivo zelenilo ili cveće, jer su suve grane uvek odlična opcija, takođe. Bilo da volite pampas, pamuk ili druge vrste biljaka, ove predimenzionirane vaze će uneti pravu dozu skandinavskog duha u vaš dom. Drugi razlog zbog kojih su dobre je jer funkcionišu odlično i same po sebi, tako da ih možete postaviti u prostor bez ičega u njima!

Ferm Living je jedan od mojih omiljenih skandinavskih brendova za dekoraciju doma, a njihove čuvene Ripple čaše su neprevaziđeni komad koji uvek preporučujem svima. One će zaista uneti poseban luksuzni vibe u svaki dom, a svako piće koje pijete iz njih pružiće neopisivu čar. Verujte kad kažem – svi gosti će im se oduševiti!

visoke 2 gir Savršena dekoracija za kuću koju možete pronaći na domaćem tržištu
Menu Phare Lamp Gallery 04 gir Savršena dekoracija za kuću koju možete pronaći na domaćem tržištu

Ovaj tip lampe je postao veoma popularan na društvenim mrežama u poslednjih godinu dana, a s obzirom na ekspanziju minimalnog skandinavskog dizajna, neće prestati da bude u trendu. Lampe sa belom kuglom su generalno popularne, bilo da ih imate u ovom mini-izdanju, ili u vidu podne lampe, a možete ih naći kako u crnoj i beloj boji, tako i u zlatnom finišu koji će svaki dom u trenutku učiniti posebnim.

Kačenje umetničkih radova je uvek dobra opcija, bez obzira na to da li volite slike, printove, uramljeni vez ili nešto drugo. Danas smo odabrali minimalistički print iz H&M Home, za koji mislimo da će se uklopiti u gotovo svaki prostor.  Predlažem da pogledate ceo izbor njihovih printova, jer će svako naći print za sebe – bilo da je u pitanju fotografija, minimalni dizajn ili nešto kompleksnije.

poster Savršena dekoracija za kuću koju možete pronaći na domaćem tržištu

Sigurni smo da vas je ova lista dekoracija za kuću inspirisala da krenete u šoping i obnovite svoj prostor za čist početak godine. Nikada nećete pogrešiti sa mešanjem minimalističkih komada, i onih koji imaju teksturu, jer je to odlična opcija da u svom domu date poseban pečat.

Pročitajte i ovo: Da li ste spremni da vaš dom pretvorite u pariski enterijer? Evo kako to da uradite

Naslovna fotografija: instagram.com/hmhome

Nenad Grubanoski

Comments