Ukoliko tražte ideje za predstojeće uskršnje praznike, bilo da je u pitanju poklon ili ukrasi za kuću. Jedan od najboljih načina da imate unikatnu dekoraciju za vreme Uskrsa jeste da je sami napravite. Jednostavna dekoracija za uskršnje praznike će vam smanjiti troškove jer nećete kupovati sve što vam se svidi.

Naše omiljene ideje za uskršnju dekoraciju su toliko jednostavne da možete uključiti i decu, koja će želeti da pokažu svoje remek-delo. Osim toga, ovo predstavlja savršen projekat posle škole tokom kišnih dana. Ako tražite ideje za uskršnje kape, ne morate da tražite dalje jer imamo savršene šešire.

Od jednostavnih čestitki, do dekupaž jaja, slatkog jastuka za zečeve, u nastavku ima toliko inspirativnih ideja. Takođe, osvrnuli smo se i na najnoviji trend, uskršnje drvo koje zauzima manje prostora od božićne jelke. Unosi dašak proleća u dom i budi pozitivno raspoloženje koje se očekuje tokom praznika.

Bez obzira da li uživate u šivenju, recikliranju, pravljenju rukotvorina od papira, ovde ćete naći svoj sledeći projekat. Ako ove godine budete domaćin uskršnjeg ručka, pobrinite se da se na vašoj trpezi nalazi jednostavna dekoracija za uskršnje praznike.

Ukrašena jaja

Ukrasite kuvana jaja akrilnim bojama i nacrtajte motive cveća pastelnim i blagim bojama. Za ovakve akcije je najbolje da se koriste bela jaja.

Uskršnja čestitka sa motivima zeca

Ovaj dizajn zeca na pozadini čestitke je jedan od najslađih i onaj sa kojim će deca definitivno želeti da pomognu. Napravite šablon zeca od debljeg papira kako biste ga preslikali na papir. Iskoristite šablon da nacrtate zeca na željenom papiru, isecite ga i zalepite na čestitku. Dodajte rep zeca od vunice ili druge pufnaste tkanine.

Uskršnje kape

Zašto ne biste napravili uskršnju kapu koju ćete nositi tokom prvog dana Uskrsa? Uzmite šešir i bezu šešira obložite zelenom trakom. Uzmite plišane, sitne piliće koje ćete lepiti po traci ukrug. Možete da zalepite i mašnu ukoliko nemate dovoljno pilića.

Uskršnji venac sa motivima zeca

Ukrasite svoj dom jedinstvenim uskršnjim vencem koji je veoma jednostavan za napraviti. Koristite ukrasne, jednobojne papire i nacrtajte zečeve, onoliko koliko vam je potrebno, a zatim ih isecite. Zalepite rep svakom zecu i ostavite ih da se osuše. Zatim, zalepite ih na ukrasnu traku, ostavite ih da odstoje i spremni su za upotrebu.

Uskršnja saksija

Napravite primetnu uskršnju dekoraciju koja će stajati kod prozora. Dajte starim saksijama novi život tako što ćete ih osvežiti bojom i uskršnjim motivima. Svakako te iste saksije možete koristiti tokom cele godine.

Dekupaž uskršnjih jaja

Jaja ne moraju nužno da se farbaju na tradicionalan način jer je u opticaju i dekupaž tehnika. Izaberite manja jaja i različite šablone kojima ćete ih obložiti. Savršeni su kao dekoracija za izlaganje u korpi ili u činiji za elegantan centralni deo stola.

Pročitajte i: Najlepši trendovi za uređenje dnevne sobe u 2023. godini

Uskršnja torba

Svi volimo torbu za višekratnu upotrebu, te je ceger sa motivima zeca savršena ideja za uskršnji period. Može da posluži kao poklon u kojem se nalaze jaja i uskršnje poslastice ili ga namenite sebi.

Filcane igračke

Izrada od filca je jednostavan i efikasan način da napravite igračke koje će deca ceniti, poput životinja od filca. Možete da napravite životinje u obliku zečeva i pilića, ali i dodajte i cveće i travu za dodatnu dekoraciju.

Krpene lutke kao ukras

Ukoliko volite da šijete i imate malo više vremena da se posvetite dekoraciji, probajte sa krpenim lutkama u obliku pilića, zečeva, jaja i drugim uskršnjim motivima. Iskoristite šarene tkanine koje vam nisu potrebne da napravite igračke koje možete koristiti i narednih godina.

Uskršnji venac

Unesite još malo radosti u svoj dom cvetnim vencima koje možete zakačiti na ulazna vrata ili iznad kamina.

Držači za uskršnje poslastice

Iskoristite kartone i kutije za kolače da napravite cveće koje će služiti kao stalak. Mogu da budu stalak za jaja ili da posluže kao činija za sitne slatkiše, kao što su mini-čokoladna jaja.

Pročitajte još i: Trendovi u dizajnu enterijera koji su “in” i “out” ovog proleća

Naslovna fotografija: pinterest.com/shopltk

Marija Gavrilović

Comments