Demi Lovato je pop pevačica čiju karijeru pratimo još otkad je glumila u Disney serijama i filmovima. Mnogi se dobro sećaju teen drame Camp Rock, a ako ne – tu je Gen Z da nas podseti, jer je trenutno TikTok prepun klipova iz pomenutog filma. Lovato je, međutim, brzo prerasla svoju ulogu iz teen serija i zaplivala u muzičke vode. Predugo je bila u senci svojih problema – zbog čega njen novi album Holy Fvck predstavlja određeni vid re-brandinga.

Za njen novi album zaista možemo da kažemo samo – holy fu**! Za samo nekoliko dana drugi singl albuma je doživeo veliku popularnost. U pitanju je pesma 29 u kojoj Lovato peva o romantičnoj vezi u koju je ušetala sa samo 19 godina, dok je njen partner Wilmer Valderrama, kog najbolje poznajemo kao Feza iz serije That 70’s Show, imao 29.

U ovoj pesmi, Demi Lovato govori o svom grooming iskustvu. Sa 19 godina je bila žrtva groominga dok je bila u romantičnoj vezi sa pomenutim glumcem. Tekst pesme se osvrće na činjenicu da su stariji partneri ti koji moraju da snose veću odgovornost, baš kao što kažu i stihovi: Far from innocent, what the f**k’s consent?Numbers told you not to, but that didn’t stop you.

Ono što je usledilo Demi Lovato nije mogla ni da predvidi. Ljudi koji su bili žrtve groominga su počeli pesmu da koriste na TikToku i da pričaju svoje priče. Grooming je i dalje tema o kojoj se ne razgovara dovoljno. Smatramo da su određene razlike u godinama potpuno u redu, pogotovo kada su muško-ženski odnosi u pitanju, što zapravo nije tačno.

Lovato je iskoristila priliku i zahvalila se svima koji su s njom podelili svoju priču, kao i korisnicima ove društvene mreže, jer – što više razgovaramo – to ćemo bolje razumeti problem.

Za razliku od prethodnog albuma Dancing with the Devil, Holy Fvck podseća na album Demi Lovato kakav smo mislili da ćemo dobiti odmah nakon što je stasala u pravu pop zvezdu. Rock/punk/pop je uvek bila fuzija koja je najviše odgovarala njenom glasu – a Holy Fvck to i dokazuje. Iskrena i ranjiva – Demi Lovato je spremna da nam novim albumom pruži sve što smo od nje i očekivali.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Demi Lovato (@ddlovato)

Album koji je pevačica objavila prošle godine pratio je i dokumentarac u kom je zajedno sa svojom porodicom iznela sav svoj prljav veš na videlo. A kada kažemo sav – zaista mislimo sav. Pevačica je oduvek želela da bude otvorena i iskrena prema svojim fanovima – zbog čega je i snimila dokumentarac.

U dokumentarcu, Demi otkriva da je njena zloupotreba supstanci dovela do situacija iz kojih se jedva izvukla. Nakon korišćenja različitih vrsta opijata, doživela je moždani udar i pravo je čudo što je i dalje živa. I na novom albumu možemo da čujemo tekstove u kojima Demi priča o svojim problemima sa zavisnošću.

Prvi singl albuma, Skin of My Teeth, počinje rečenicom Demi leaves rehab again – što je dokaz da Lovato zaista razume ozbiljnost situacija u kojima se zatekla. Na albumu, takođe, možemo da čujemo i pesmu Freak, koja na savršen način uvlači slušaoca u čitavu priču.

Između Holy i Fvck ima dosta elemenata koji će ovaj album učiniti jedinstvenim. Naravno, ostaje nam samo da ga poslušamo i da se složimo da se Demi Lovato zaista vratila na muzičku scenu.

Naslovna fotografija: instagram.com/ddlovato

Milica Antić

Comments