Bora Bora poznato je kao rajsko ostrvo onima koji ga žele posetiti, ali i onima koji su već imali to zadovoljstvo da ga posete. Mnogi turisti odlaze zbog belih peščanih plaža, kristalno čistog mora, savršeno plavog neba i slatkog bega od stvarnosti. Ponekad su to sve informacije koje su potrebne da se znaju da biste planirali putovanje, ali u slučaju da želite da znate nešto više o ovom raju na zemlji, ovo su deset činjenica koje niste znali o Bora Bori.

Bora Bora deo je Francuske

Bora Bora je tropsko ostrvo u Francuskoj Polineziji (poznatoj kao Tahiti) koje se sastoji od 118 ostrva podeljenih u pet grupa. Vulkanska Društvena ostrva u južnom Tihom okeanu mesto je gde ćete pronaći Bora Boru, tačno između Australije i Sjedinjenih Američkih Država.

1. Savršeno kristalno plavo more Pakuj kofere: Deset interesantnih činjenica o Bora Bori

Ne postoji slovo “B” u celokupnom tahićanskom jeziku

Prvobitan naziv ostrva Pora Pora, što znači “prvo rođen”, dobio je od prvih polinežanskih doseljenika koji su naselili ostrvo. Međutim, prvi evropski doseljenici bili su ubeđeni da su starosedeoci ostrvo nazivali Bora Bora i u nesporazumu naziv je ostao do danas.

Insekti i zmije – šta je to?

Ne samo ostrvo Bora Bora, već cela Francuska Polinezija oslobođena je insekata i gmizavaca. Možete neometano šetati, spavati na plaži bez straha od nekih odbojnih tropskih insekata ili gmizavaca. Raj na zemlji!

Poznato je kao “Romantično ostrvo”

Zbog svoje izuzetne lepote i mogućnosti romantične izolacije veoma je popularno za parove, a sve češće i kao destinacija za medeni mesec. Ne samo to, na 19km severno helikopterom ili brodom možete doći do Tūpai koralnog grebena koji se prostire na 11 kilometara i čija formacija neodoljivo podseća na srce.

2. Savršeni beg od stvarnosti Pakuj kofere: Deset interesantnih činjenica o Bora Bori

Cveće može prikazati vaš status veze

Cvet postavljen na levom uhu signal je da žena ima posebnu osobu u svom životu. S druge strane, ako stavite cvet na desno uho, to znači da je žena slobodna i zainteresovana za upoznavanje. To takođe može da privuče određenu mušku pažnju domorodaca i oni će se vrlo rado upuštati u flert. Polovina stanovništva Bora Bore je ispod 20 godina i svakako očekujte da vidite mnogo lepih ljudi uživajući u suncu na plažama.

Ne postoji javni prevoz na ostrvu

Bora je malo ostrvo koje se sastoji od tri sela: Anau, Faanui i Vaitape. Postoji manje od 9,000 stalnih stanovnika, to znači da celokupno stanovništvo Bora Bore može sedeti na Louis Armstrong stadionu u Njujorku i još uvek bi bilo mesta! Ovo malo ostrvo, koje ima ukupnu površinu od 29.3 km, toliko je malo da ne postoje oblici javnog prevoza. Ako planirate da ga posetite, budite spremni da hodate ili iznajmite bicikl.

Postoje stotine podvodnih vrsta oko ostrva

Ronjenje je velika atrakcija na ostrvu. Postoje stotine vrsta podvodnih životinja koje se mogu videti dok se istražuje mirna, plava voda oko Bora Bore. Postoje mnogi šareni grebeni riba, morskih kornjača, zvezda, raža i ajkula!

3. Šareni svet u velikom plavetnilu Pakuj kofere: Deset interesantnih činjenica o Bora Bori

Ima najbolje plaže na svetu

U 2013. CNN je uradio članak o 100 najboljih svetskih plaža – Matira Plaža na Bora Bori je u prvih 10! Meki beli pesak i mirna voda ubedljivo su zauzeli broj 8 na listi i opisana je kao plaža koja je “malo previše savršena da bude istinita”.

Tetoviranje je sveta umetnost na ostrvu

Umetnost tetoviranja veruje se da je došla od dva sina Boga Ta’aroa. Tetovaže se smatraju znakom lepote i koriste se da se pokaže položaj u društvu i na njih se gleda kao na oživljavanje na Bora Bori.

4. Tetoviranje kao čast Bogu Pakuj kofere: Deset interesantnih činjenica o Bora Bori

Bora Bora je holivudska destinacija

Bora može biti van domašaja za mnoge od nas sada, ali možete dobiti obrise njega na filmu i televiziji. “Couples Retreat” (2009), romantičan film u kom glumi Vins Von i Kristen Bel snimljen je u St. Regis Resort. “The Bachelorette” finalna sezona snimljena je u Hilton Bora Bora, na istom mestu gde su “Keeping Up with the Kardashians” snimljene tri epizode šeste ​​sezone.

Ana Pantić 

Comments