Britney Spears je objavila dugoiščekivane memoare The Woman in Me, pružajući uvid u svoje životne borbe i odnose sa najbližima, ali i u intimne i ranjive momente koji su se dešavali iza kulisa. Ikona pop kulture neustrašivo deli svoje iskrene misli o nametnutom starateljstvu, kao i drugim iskustvima koja su oblikovala njenu karijeru i privatni život. Od odnosa sa porodicom do susreta sa svetskim zvezdama poput Michaela Jacksona – u nastavku teksta pročitajte koji su najvažniji detalji iz memoara Britney Spears!

Svi detalji iz memoara Britney Spears

Otac Jamie Spears

Britney je otvoreno opisivala svoje težak i nezdrav odnos sa ocem Jamiejem Spearsom, koji je bio njen nametnuti legalni staratelj od 2008. do 2021. godine. Britney je sa čitaocima podelila potresne trenutke u kojima je, pred svojom majkom Lynne, molila oca da je pusti da gleda filmove i jede kokice sa svojim sinovima, što joj Jamie nije dozvolio (dok je njena majka sve to hladno posmatrala).

“Osetila sam se kao deo kulta, koji je predvodio moj otac”, istakla je pevačica, poredivši njegovu kontrolu nad njenim životom sa vođenjem sekte.

Pop zvezda je podelila kako je bila prisiljena da posećuje sastanke Anonimnih alkoholičara četiri puta nedeljno, zbog očeve sumnje u njenu navodnu zloupotrebu supstanci. Takođe, opisala je kako je bila zarobljena i zavisna od očeve volje, kao i kako je izgledao njen zahtevan raspored koji je imala tokom starateljstva. Između ostalog, Jamie je od nje zahtevao striktnu ishranu, ograničavajući je samo na dinstanu piletinu i konzervisano povrće.

“Dve godine su dugačak period kada nemaš prava da jedeš ono što želiš. To je bilo ponižavajuće”, napisala je Britney u memoarima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 93.9MIA (@939miami)

Odnos sa sestrom Jamie Lynn Spears

Muzička diva je pisala o svojoj emotivnoj distanci od sestre Jamie Lynn, objašnjavajući da joj Jamie nije pružila podršku tokom najtežih životnih trenutaka.

Britney je navela da je njihov odnos komplikovan i narušen još od ranog detinjstva, prisećajući se situacija nakon raskida sa Justinom Timberlakeom, kada je primetila značajnu promenu u ponašanju svoje mlađe sestre. Prema rečima pevačice, Jamie Lynn nikada nije pokazala zahvalnost za stan i ostale povoljnosti koje je dobila na poklon od Britney, kao i da je nikada nije zvala na porodična okupljanja.

Pop pevačica je objasnila da joj je nejasno kako je njena mlađa sestra mogla da razvije tako blizak odnos sa njihovim ocem, dok je paralelno bila svedok njegovog nasilja nad Britney.

“Smatram da je trebalo da zauzme moju stranu”, rekla je Britney, navodeći da ju je naročito povredio pokušaj njene sestre da ostvari novčanu korist od njene aktivne pravne borbe za slobodu. “Napisala je knjigu kako bi kapitalizovala od pažnje medija koju sam dobijala”, istakla je pevačica govoreći o prethodno objavljenim memoarima svoje sestre.

Prvi poljubac sa Justinom Timberlakeom

Prvi poljubac sa Justinom Timberlakeom dogodio se tokom zajedničkog druženja članova Mickey Mouse kluba, koji su osim njih dvoje, činili i popularni glumac Ryan Gosling i pevačica Christina Aguilera. U memoarima, opisala je da su jedne večeri učestvovali u igri “istina – izazov” i da je Justin dobio izazov da je poljubi, dok je pesma Janet Jackson svirala u pozadini. Taj trenutak je ostao urezan u sećanju pevačice kao simbol početka njihove veze, koja je kasnije postala jedna od najpoznatijih i najpraćenijih ljubavnih priča u svetu slavnih. Drugi deo o Justinu nije toliko pozitivan, o čemu smo već pisali.

Odnos sa bivšim mužem Kevinom Federlineom

Britney se u knjizi osvrnula i na odnos sa bivšim mužem Kevinom Federlineom, za koga se udala 2004. godine i dobila dvojicu sinova, Seana Prestona i Jaydena Jamesa.

Pop princeza je otkrila brojne detalje o odnosu sa ocem svoje dece, ističući njegovu promenu ponašanja nakon što je stekao slavu, kao i kako je to uticalo na njihov brak i porodični život.

U svojim zapažanjima, Britney je istakla da je prvobitno mislila da će Kevin doneti stabilnost i slobodu u njen život, ali kako je vreme prolazilo – primetila je da su ga sve više privlačile slava i moć.

“Još jednom sam u svom životu bila svedok toga kako slava i novac menjaju ljude”, rekla je pevačica, dodavši da je nakon razvoda sa Kevinom zauvek prestala da veruje ljudima.

Šta je dovelo do emocionalnog sloma 2007. godine i brijanja glave?

Kontroverzni emotivni slom iz 2007. godine predstavlja jedan od centralnih delova memoara. Pevačica se osvrnula na duboku tugu i gubitke koje je doživela tokom tog perioda, otkrivajući da je patila od postporođajne depresije, paralelno se suočavajući sa gubitkom voljenih osoba, bitkom za starateljstvo nad svojom decom, kao i konstantnim pritiskom javnosti.

Niz javnih incidenata, napad na automobil paparaca i poznato brijanje glave, učinili su pevačicu glavnom temom tabloida u celom svetu. “Sa obrijanom glavom, svi su me se plašili, čak i moja majka”, navela je Britney, dodavši da su je nekoliko nedelja provedenih bez dece iznova proganjale.

“To je bio moj način da svetu kažem: j**i se. Želite li da budem lepa za vas? J**ite se. Želite li da budem fina za vas? J**ite se. Želite li da budem vaša devojka iz snova? J**ite se. Bila sam dobra devojka godinama. Neki su mi se divili, a neki me gledali sa visine i suočavala sam se ljudima koji su mi govorili šta misle o mom telu, otkad sam bila tinejdžerka. Brijanje glave je bio moj vid buntovništva”, dodala je Britney.

Ovaj period je doveo do kontroverznog starateljstva koje je stupilo na snagu 2008. godine i značajno uticalo na njeno zdravlje, karijeru, kao i sve ostale životne aspekte.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Velvey 🦥 (@velvetcoke)

Susreti sa poznatim ličnostima: Nastup sa Michaelom Jacksonom i Madonnom

U memoarima, megazvezda je opisala neke od svojih najpoznatijih interakcija sa kolegama iz muzičke industrije. Istakla je da joj je Madonna bila mentorka, kao i da je naslutila kroz šta prolazi. Navela je da se divi Madonninoj snazi i načinu na koji se borila sa seksističkim komentarima, objasnivši da se nadala da će jednog dana naučiti da se zauzme za sebe na sličan način.

“Ona je prikazivala vrstu snage kakvu mi je bilo potrebno da vidim. Bilo je mnogo različitih načina da budeš žena u industriji: mogla si da stekneš reputaciju dive, mogla si da budeš profesionalna ili da budeš ‘fina’. Ja sam se uvek trudila da svima udovoljim”, napisala je pevačica.

Takođe je pomenula svoje divljenje prema Jennifer Lopez, otkrivši kako ju je oduvek percipirala kao nekog “ko zna kako da bude slavna ličnost”. Naime, Britney se divila sposobnostima latino dive da postavi granice i uspešno balansira privatni život sa karijerom.

Pevačica je otkrila kako je veliki fan Mariahe Carey, te je podelila svoje iskustvo susreta sa njom na dodeli nagrada, kao i zanimljivu anegdotu o lekciji koju joj je Mariah pružila o poziranju ispred kamera i pronalaženja najboljeg mogućeg ugla tokom fotografisanja (ništa manje nismo ni očekivali od Mariahe, right?!).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by violetshell (@violetshelll)

Naravno, pomenula je i svoj legendarni susret na sceni sa Michaelom Jacksonom, priznavši da je to bio jedan od vrhunaca njene karijere, kao i da je osetila energiju hiljada fanova iz publike kao nikad pre.

Između ostalog, govorila je i o duplim standardima koji su vladali u industriji, a nisu važili za njene kolege poput Christine Aguilere i Justina Timberlakea. Podelila je kako su naslovi u novinama uglavnom bili negativni kada je reč o njoj, dok su njene kolege iz Mickey Mouse kluba mogle da poziraju u “izazovnim” izdanjima bez takvog vida javnog šikaniranja.

Osvrnula se i na to kada je Christina za američke medije govorila o njenoj vezi sa Justinom nakon njihovog raskida, dodavajući joj “so na ranu”.

“Zašto je svima bila tako lako da zaborave da sam ljudsko biće, koje je dovoljno osetljivo i koje bi ovakvi naslovi mogli da povrede?”, zaključila je Britney.

Pročitajte i ovo: Prvi uvid u memoare Britney Spears: Ispovest o prekidu trudnoće tokom veze sa Justinom

Naslovna fotografija: pinterest.com

Milica Nešić

Comments