Dewy blush sandwich je nova tehnika nanošenja rumenila koja polako osvaja beauty svet. Osmislila ju je Nam Vo, makeup umetnica koja je poznata po sjajnom – dewy načinu šminkanja. Dewy blush sandwich pruža upečatljivo, osvetljeno rumenilo, što ne može biti savršenije za proleće.

Dewy blush sandwich tehnika – kako se postiže

Nam Vo je tehniku nanošenja rumenila objasnila u snimku na svom Instagramu, na kom se može videti kako nanosi proizvode za prirodan, ali eteričan, sjajni izgled rumenila.

„Ova tehnika nanošenja rumenila će učiniti da zablistate iznutra prema spolja“, objašnjava Nam.

Nam počinje sa nanošenjem pudera koji ima aplikator u obliku jastučića.

„Koristim supersjajni, superroze puder jastučić kao prvi sloj“, objašnjava ona.

Zatim uzima “mlečno” rumenilo u stiku, u ružičastom tonu. Nanosi lagani sloj rumenila u horizontalnim potezima i utiskuje ga u kožu.

„Moramo da ga nanesemo veoma brzo, pa uradite cardio blendanje prstima. Ovo je trik koji će vas naterati da zablistate iznutra ka spolja”, dodaje ona dok prstima razmazuje rumenilo na sloju pudera ispod.

Sada sledi sandwich deo – preko rumenila se nanosi još jedan sloj pudera, tako da se rumenilo nalazi između dva sloja podloge. Nam nanosi svoj puder jastučićem, nežno tapkajući.

„Pogledajte kako je kremasto i sanjivo. Rumenilo izgleda kao da dolazi ispod kože“, kaže Nam.

Konačno, da bi postigla upadljivi sjaj koji je za Nam prepoznatljiv, objašnjava sledeći korak.

„Završiću svoj dewy blush sandwich look ovim hologram rumenilom u prahu. Ima ružičaste odsjaje, malo dijamantske prašine, bukvalno izgleda kao kristalnoružičasto na vašim obrazima“, kaže ona nanoseći rumenilo preko jagodica obraza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Audré Marvin (@audremarvin)

Dodatni saveti za besprekorno rumenilo

Bez obzira na to da li isprobavate dewy sandwich blush tehniku ili neku drugu, ovi saveti će vam značiti prilikom nanošenja rumenila.

Da bi se rumenilo stopilo u vašu kožu i ostalo na mestu ceo dan, uvek prvo umijte i hidrirajte lice. Suva (ili masna) koža takođe ne zadržava šminku, tako da održavanje kože zdravom, čistom i gipkom omogućava da se šminka lepo uklopi i traje duže.

Da bi rumenilo trajalo još duže, počnite sa prajmerom za šminku, koji priprema kožu i daje adekvatno platno kako bi šminka trajala ceo dan. Ako ne želite da investirate u takav kozmetički proizvod, nanesite rumenilo na puder ili toniranu hidratantnu kremu kako biste ujednačili ton kože i pomogli da se rumenilo “zalepi”.

Ako imate veoma bledu, svetlu kožu, odlučite se za rumenilo koje neće nadjačati vaš ton. Bledoroze i nijanse jorgovana daju ton koji laska svetlom tenu, a da ne izgleda blistavo.

Ako imate srednje svetlu kožu, izaberite breskvasto-ružičastu nijansu da biste koži dali sjaj. Za zlatne ili maslinaste tonove kože, preporučuju se svetlije, prodornije ružičaste nijanse. Tamniji tonovi kože mogu da se opredele za svetlije nijanse sa toplim tonovima, poput svetle kajsije, koja daje eterični sjaj i blistave rezultate.

Pročitajte i ovo: Witchy ajlajner – makeup trik koji će vašem pogledu dati zavodljivu mističnost

Naslovna fotografija: instagram.com/audremarvin

Božica Luković

Comments