U prvi mah, kada pomislite na Saudijsku Arabiju, nekako ne možete uz naziv ove zemlje pridodati i reč “moda”. Kakva moda?! Konzervativna javnost ove arapske zemlje ne priznaje ništa osim burke, a na sve turistkinje koje ne poštuju njihova pravila oblačenja (da ne kažemo pokrivanja) žena (jer zašto bi) gleda sa velikim neodobravanjem kao da je reč o smrtnom grehu. Ipak, sve ovo ne važi ako ste Dina Abdulazis, arapska princeza, koja krši sva tamošnja modna pravila i apsolutno ne haje za to!

Kao što arapske zemlje ne priznaju ništa osim burki, tako ona ne priznaje njih. Ona ne nosi dugu “raskošnu” kosu, već dečačku, “mušku” frizuru. A svojim odevnim kombinacijama nikoga ne ostavlja ravnodušnim, u svakom smislu! Dok neki na nju gledaju sa ogromnim čuđenjem – jer, princeza je i to Saudijske Arabije, kako se to ponaša; drugi slave svaki njen savršeni autfit na kojem bi joj pozavidele i mnoge evropske i američke modne dive.

dina Dina Abdulazis: Arapska modna ikona koja NIKOGA ne ostavlja ravnodušnim DINA 11 Dina Abdulazis: Arapska modna ikona koja NIKOGA ne ostavlja ravnodušnim
Comments