Dior Cruise 2025. kolekcija je predstavljena na bajkovitoj lokaciji: u zamku Drumond u Škotskoj. Nova vizija Marie Grazie Chiuri zasijala je u punom sjaju u mističnoj atmosferi velike bašte ovog starog zdanja.

Njen pristup Cruise kolekciji prevazišao je puku estetiku. Udubila se u kulturni i istorijski značaj Škotske, sarađujući sa škotskom istoričarkom kulture Clare Hunter. Ta želja da se istraži dublje značenje mode je obeležje Chiurijevih Cruise kolekcija. Inspiracija je bila Dior dobrotvorna modna revija održana u Škotskoj pedesetih godina prošlog veka.

Ova kolekcija je spojila Diorovu istoriju sa prošlošću Škotske. Tradicionalni tekstili poput tartana, kašmira i tvida su ponovo utkani u odevne komade koje su prevazišli svakodnevno nošenje. Odeća je oličavala osećaj želje i prkosa, odražavajući beskompromisni duh današnjih žena.

Klasične barn jakne su napravljene od jedinstvenih kariranih šalova. Korseti su figuri dali definiciju, dok su steznici bili ukrašeni složenim cvetnim vezovima. Večernje haljine od crnog somota odisale su elegancijom, dok su pojedine imale dramatične izreze od čipke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue UA (@vogue_ukraine)

Kolekcija Dior Cruise 2025. je snažno i evokativno putovanje kroz istoriju i kulturu Škotske. Odjekivala je željom za lepotom, snagom i dodirom bunta. Škotski zamak su posetile brojne poznate ličnosti noseći Dior, a evo koga smo sve videli.

Anya Taylor-Joy je nosila vuneni blejzer, a zanimljiv detalj u njenom autfitu bile su čarape sa podvezicama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rafael Recto (@whofanrbr)

Jennifer Lawrence u leopard kaputu nam je pokazala da je mob wife trend i dalje aktuelan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dior Official (@dior)

Lily Collins je nosila crno od glave do pete, a njen autfit se uklopio u okruženje škotskog zamka.

Rosamund Pike se pojavila u crno-belom autfitu: dugačkom kaputu i pantalonama.Alexa Chung
je nosila trend sezone – šorts – uz belu košulju i dugi kaput.

Pročitajte i ovo: Louis Vuitton Cruise 2025 revija u Barseloni je omaž španskim majstorima slikarstva

Naslovna fotografija: instagram.com/laineyjhearn

Božica Luković

Comments