Studenti Modnog dizajna Fakulteta digitalnih umetnosti, Univerziteta Metropolitan predstaviće i ove godine svoju reviju u okviru 46. Belgrade Fashion Week-a u subotu, 26. oktobra 2019. godine sa početkom od 19h, u Belexpocentru (Španskih boraca 74).

Apsolventi Modnog dizajna će na predstojećoj reviji prikazati svoju diplomsku kolekciju: Ivana Marčak, Katarina Krajnović, Irena Čuturić, Dragana Vujić, Jelena Vučković, kao i studenti završne godine – Jovana Branić i Strahinja Tabaković.

Studentkinja Ivana Marčak u kolekciji eksperimentiše sa poimanjem teme rasizma, kroz istraživanje oblika na ljudskom telu, tekstura i boja predstavljajući tako različite ljudske rase, toliko različite, a opet složene u međusobnom kontrastu sa srcem koje ne spoznaje rase. Sa druge strane studentkinja Dragana Vujić svoju kolekciju inspirisanu pećinskim ukrasima – stalagnitima i stalaktitima posvećuje ženskoj populaciji, ljubiteljima mode i svima onima koji teže promenama koje se mogu odraziti ne samo na spoljašnjost nego i sopstvenu unutrašnjost.

Stipendistkinja Katarina Krajnović, koja na 46. BFW još jednom predstavlja svoju kolekciju, ali ovaj put diplomsku, pod nazivom “ALWAYS TIRED” istražuje termin depresije – Depression isn’t always an ugly face. Sometimes It can be a beautiful light that keeps you chained in your bed for days, even years, not wanting to leave and being terrified of the world outside… Sometimes I’m not even scared of It, dreaming all day and wondering all night… Dok Jelena Vučković kroz svoju kolekciju – začarani grad, predstavlja drugu sliku realnosti od one koja zapravo postoji. Ovaj grad vidljiv je maštovitim ljudima koji ga na svoj način i doživljavaju, a ulaskom u “Grenzilend” začarani grad – više nikad nećete poželeti da odete.

Pored diplomaca svoje kolekcije će predstaviti i studenti sadašnje četvrte godine – Jovana Branić kao i Strahinja Tabaković. Stipendista Modnog dizajna Strahinja Tabaković je za svoju kolekciju bio inspirisan konceptom svakodnevne odeće žena, prožetom romantičnim detaljima, dubokim dekolteima i naglašenim bokovima na način, na koji srpski dizajner razmišlja o temi minimalizma.

bfw revija instapost Diplomci i studenti četvrte godine Modnog dizajna na 46. Belgarde Fashion Week u

U okviru 46. Belgrade Fashion Week-a održaće se i finale takmičenja, trećeg NOIZZ Fashion Award-a, gde su mogli da se prijave i učestvuju studenti, diplomci i postdiplomci modnog dizajna, kao i mladi modni dizajneri iz celog regiona. Svoje modele na NOIZZ takmičenju će prikazati i studenti Fakulteta digitalnih umetnosti, studijskog programa Modni dizajn: Anja Plemić, Florijan Karh, Anđela Petrović i Bogdan Mrša sa zadatom temom – FREKVENCIJA. Kao počasni član žirija i ove godine, na ovom sada već tradicionalnom i značajnom takmičenju za mlade modne dizajnere je i profesorka Univerziteta Metropolitan, Tijana Pavlov.

Kao i prethodnih godina, studenti će imati podršku svojih profesora sa Fakulteta digitalnih umetnosti, eminentnih modnih kreatora sa dugogodišnjim iskustvom – Tijane PavlovKatarine Samardžić i Aleksandra Protića.

Comments