U moru streaming sadržaja, Disney+ se ističe kao posebna riznica za ljubitelje kvalitetnog filmskog i televizijskog sadržaja. Sa impresivnom kolekcijom originalnih serija, dokumentaraca i animiranih hitova, ova platforma nudi nešto za svačiji ukus. Od uzbudljivih avantura i dirljivih priča, do fascinantnih uvida u svet prirode i muzičkih legendi, Disney+ neprestano podiže lestvicu kada je u pitanju zabava na streaming platformama.

Svaki od izdvojenih naslova donosi jedinstvenu priču, vrhunsku produkciju i nezaboravne trenutke koji će vas oduševiti, rastužiti, nasmejati i naterati na razmišljanje. Bez obzira da li ste ljubitelj dokumentaraca, animacije, akcije ili drame, sigurni smo da ćete na ovoj listi pronaći nešto što će vas zaintrigirati.

Disney+: Najbolja ostvarenja koja možete odmah da pogledate

Secrets of the Whales (2021)

Zapanjujuća dokumentarna serija otkriva nam skriveni svet veličanstvenih kitova. Kroz zadivljujuće podvodne snimke i stručni narativ, gledaoci ulaze u kompleksne društvene strukture, jedinstvene komunikacijske veštine i duboke emocionalne veze koje ova bića dele. Mini-serija nam pruža retku priliku da zavirimo u njihov intimni život i shvatimo koliko su nam, zapravo, slični. Briljantna kinematografija i pažljivo ispričane priče ostavljaju dubok utisak, budeći nam još veće poštovanje prema ovim inteligentnim i osećajnim podvodnim stanovnicima naše planete.

Baymax (2022)

Simpatični i nespretni medicinski robot vraća se na male ekrane u svojoj samostalnoj seriji, donoseći veliku dozu smeha, topline i dirljivih momenata. Kroz niz urnebesnih (ne)zgoda, neumorno pomaže stanovnicima izmišljenog grada, usput učeći važne lekcije o empatiji, strpljenju i istinskom značenju brige za druge. Duhoviti dijalozi, šarmantna animacija i emotivna struktura čine ovu seriju pravim malim biserom za gledaoce svih uzrasta, podsećajući nas da je u svetu punom izazova, malo ljubaznosti i razumevanja ono što nam je najpotrebnije.

Limitless (2022)

Chris Hemsworth se upušta u izazovnu misiju da istraži granice ljudskih sposobnosti. Svaka epizoda predstavlja novo putovanje u različite aspekte našeg postojanja – od kondicije i izdržljivosti, do dugovečnosti i sreće. On se susreće sa vodećim naučnicima i stručnjacima, istovremeno se podvrgavajući nizu fascinantnih eksperimenata i testova. Limitless spaja uzbudljivu akciju, zadivljujuće lokacije i najnovija naučna otkrića – u jedinstveno i vizuelno iskustvo. Inspiriše nas da preispitamo sopstvene granice i otkrijemo skriveni potencijal koji leži u svakom od nas.

The Beatles: Get Back (2021)

Dokumentarni film pruža interesantan uvid u kreativni proces najvećeg rok benda svih vremena. Kroz preko 60 sati restauriranih snimaka, pratimo čuveni sastav dok radi na novom albumu i priprema se za svoj legendarni koncert na krovu. Reditelj vešto priča intimnu i sirovu priču, otkrivajući dinamiku benda, njihove lične borbe i neprolaznu ljubav prema muzici. Gledaoci postaju svedoci rađanja kultnih pesama, uz sve tenzije, smeh i bliskost koja je obeležila njihov odnos. Ovo je istovremeno nostalgično putovanje za dugogodišnje fanove i fascinantna studija kreativnosti za nove generacije. Preporučujemo i Let it Be (1970), koji se odnedavno takođe nalazi na Disney+. 

Kim Possible (2002-2007)

Avanture neustrašive tinejdžerke i njenog nespretnog najboljeg druga i danas oduševljavaju publiku svih generacija. Ovaj duhoviti i šarmantni animirani serijal prati glavnu junakinju dok spasava svet od zlikovaca, istovremeno se boreći sa svakodnevnim izazovima srednje škole. Uz pomoć genijalne veverice i raznih visokotehnoloških sprava, ona je uvek spremna da se uhvati ukoštac sa svakom opasnošću. Serija obiluje urnebesnim gegovima, pamtljivim likovima i neočekivanim obrtima, pružajući zabavu za celu porodicu. Ona slavi devojačku snagu, iskreno prijateljstvo i važnost istrajnosti pred različitim preprekama.

A Small Light (2023)

Dirljiva mini-serija prati priču o hrabroj sekretarici koja je rizikovala sve da bi sakrila Anne Frank i njenu porodicu tokom Drugog svetskog rata. Kroz oči ove naizgled obične žene, gledaoci postaju svedoci svakodnevnih izazova, strahova i neizvesnosti života u nacističkoj okupaciji. A Small Light vešto prepliće intimne trenutke i istorijske događaje, stvarajući potresnu i inspirativnu priču o ljudskoj dobrodušnosti u najmračnijim vremenima. Briljantne glumačke dramatizacije i autentična scenografija dočaravaju duh vremena, podsećajući nas na važnost saosećanja, hrabrosti i nade u suočavanju sa nepravdom.

Daredevil (2015-2019)

U uzbudljivoj i mračnoj seriji koja prati njegove napore da očisti njujorške ulice od kriminala, Marvelov junak Matt Murdoch (Daredevil) je slepi advokat danju, a neustrašivi osvetnik noću. On se suočava sa korumpiranim političarima, nemilosrdnim gangsterima i vlastitim demonima iz prošlosti. Serija se odlikuje vrhunskim akcionim scenama, kompleksnim likovima i intrigantnom pričom koja istražuje granice između pravde i osvete. Mračna atmosfera, neo-noir estetika i odličan scenario čine Daredevil obaveznim za sve ljubitelje stripova i krimi-drama. Nestrpljivo iščekujemo nastavak.

The Owl House (2020-2023)

Ova očaravajuća animirana serija prati pustolovine mlade devojke koja slučajno nailazi na magični portal i zatiče se u čarobnom svetu Sovljeg doma. Tamo postaje šefica veštica i upušta se u niz urnebesnih i dirljivih avantura sa svojim novim prijateljima. Serija se ističe svojom maštovitom umetnošću, duhovitim dijalozima i inkluzivnom porukom o prihvatanju različitosti. Kroz živopisne likove i kreativnu mitologiju, istražuje teme odrastanja, pripadnosti i snage prijateljstva. The Owl House je topla i šarmantna priča koja će osvojiti srca gledalaca svih uzrasta.

Pročitajte i ovo: Must-see HBO Max dokumentarci koji će vas “zalepiti” za ekran

Naslovna fotografija: instagram.com/natgeotv

Nikola Gudelj

Comments