Već smo dobro upoznati s tim da kod kuće uvek možemo da napravimo najbolje stvari. Pored toga što ćete na svoje lice staviti sastojke za koje znate da su prirodni, ceo proces će biti veoma zabavan. Self-care momenti su nešto najlepše što možemo sebi da priuštimo. Iako bi ove momente trebalo sve češće da praktikujemo, uglavnom to realizujemo samo jednom nedeljno. Za te male trenutke – predstavljamo vam maske za lice koje možete da pripremite kod kuće.

DIY maska za lice koja će izbalansirati vašu kožu

Ako u toku dana primetite da vam je T-zona masnija nego obično – potrebna vam je ova maska. Ako imate masnu kožu, trebalo bi da je češće stavljate kako bi vam koža bila nahranjena i sveža.

Recept za masku:

6 kašičica gline u prahu

2 kašičice soka od aloe vere

1 kašičica meda

malo vode kako bi maska mogla dobro da se razmaže

Najbolji način da balansirate kožu koja se masti je da je nahranite sastojcima kao što su aloe vera, koja smiruje, zatim med koji hidrira kožu, i glina koja će iz nje izvući masnoću. Ova kombinacija je savršena za svakog ko ima problema sa preteranim mašćenjem kože.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Optimum Health & Kolya (@ohk_naturals)

Pročitajte i ovo: Savršena skin care rutina postoji – i možete je postići u samo 5 koraka

DIY maska koja će se boriti protiv hiperpigmentacije

Ako ste do sada probali razne proizvode koji bi trebalo da pomognu da vam koža izgleda ujednačeno, a niste bili zadovoljni, onda je potrebno da isporbate ovu masku.

Potrebni sastojci:

1 kašičica kurkume

1 kašičica soka od limuna

1 kašičica meda (ili komadić zgnjeckanog avokada)

voda po potrebi

Sada kada ste videli sastojke, jasno vam je da ova maska u sebi sadrži sve što može da se izbori sa hiperpigmentacijom. Naravno, vitamin C, koji se nalazi u limunu i koji ćete naneti na lice, ne može da pomogne na isti način kao i neki proizvod sa vitaminom C, jer je u proizvodu uvek veća koncentracija, ali ne može da odmogne.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели sharna adele (@skin.saj)

DIY maska koja će umiriti vašu kožu

Naša koža je stalno izložena slobodnim radikalima – što može da dovede do dodatnih upala. Korišćenje maske koja će se pobrinuti da vam koža bude dubinski očišćenja od spoljnih zagađivača – definitivo je ova.

Recept za masku:

1 kašičica meda

1 kašičica kokosovog ulja

1/4 avokada koji ćete dobro da zgnječite

2 kapi eteričnog ulja lavande

Ovu masku bismo mogli da nazovemo i glow maska jer će vaša koža zaista sijati od nje. Hidrataciju će dobiti od kokosovog ulja, dok će je eterično ulje lavande umiriti i vratiti joj zdrav izgled. Kako bi ova maska imala efekta, potrebno je da je nanosite jednom nedeljno.

DIY maska za hidrataciju

Maska za hidrataciju… čini vam se da ovo ne postoji. Kad god ste se odlučili da isprobate neku masku, vaša koža je nakon toga bila suva. Ali, ova maska će učiniti suprotno.

Potrebno vam je:

1/2 avokada

1 kašika meda

šaka ovsenih mekinja

Zvuči kao da je u pitanju doručak, ali nije. Ova maska će učini da vam koža bude dovoljno hidrirana čak i nekoliko dana nakon što je budete skinuli sa lica. Ovsene mekinje su lekovite, hidriraju kožu i smiruju je.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели thy.self (@thy.self)

Pročitajte i ovo: Retinol i vitamin C: Prednosti i mane i da li mogu da idu zajedno?

DIY maska koja će pomoći da se vaša koža izjednači

Nije potrebno da trošite previše novca na razne tretmane – možete se samo osloniti na ovu masku i ona će učiniti da vaša koža izgleda savršeno!

Potrebni sastojci:

1 kašika jogurta

1 kašika meda

1 kašičica kurkume

Jogurt sadrži probiotik koji može mnogo da utiče na izgled kože, bilo da ga pijete ili da ga nanosite na kožu. U kombinaciji sa medom koji hidrira kožu, i kurkumom koja će je izbeliti i učiniti da izgleda savršeno – ova maska će biti vaš spas!

Naslovna fotografija: instagram.com/ohk_naturals

Milica Antić

Comments