Da li vam se desilo da se zagledate u zidove svoje sobe i onda vidite nešto što vam se ne sviđa? Mrlje nastale od borbi sa komarcima, od slučajnog naslanjanja na zidove, od kućnih ljubimaca… Ništa se tako lako ne zaprlja kao zidovi, ali i to se da lako rešiti, bez majstora. Možete sami ukrasiti svoje zidove i pritom biti izuzetno kreativni, što će vam zasigurno prijati.

Cvetovi od papira

Da li ste vešti sa makazama? Cvetove od papira uopšte nije teško napraviti, a dobićete jedan prelep ukras. Sve što vam je potrebno jeste papir u boji, lepak i makaze. Možete koristiti i perlice, koje će biti zalepljene u centru. Koristite boje koje najviše odogovaraju tonovima vaše sobe. Potom zalepite sve cvetove na drveni obruč – celom dužinom ili delimično. Evo kako izgleda krajnji rezultat:

Zakačite vez

Ok, znamo da na prvu ovo izgleda vrlo komplikovano, ali uopšte ne mora biti. Ako ste ljubitelj DIY, verovatno ste se već susreli sa vezom, sa goblenima i tapiserijama. Ovo je nešto sasvim drugačije od tipičnih vezova. Pravi se u ramu za vez, ali sa drugačijim motivima i tehnikama.

Pročitajte i ovo: Ako imate malo vremena, evo kako da brzo i lako održavate svoj dom urednim

Boho drvene tapiserije

Ovako nešto biste sigurno platili nekoliko hiljada dinara, a možete ga napraviti sami. Šta vam je potrebno? Komad drveta kružno oblikovan. To možete sami uraditi testericom, išmirglati, ofarbati – super je ako ste vešti sa drvetom. Sa druge strane, možete uzeti bilo kakav komad drveta koji vam je višak i ofarbati ga u boju koju želite. Onda na donju ivicu drveta zalepite resice. Izgledaće otprilike ovako:


Zavesa za tuš-kabinu na zidu

Mnogi izbegavaju da uđu u “uradi sam svet” sa ubeđenjem da troši mnogo novca i vremena. Ali, to uopšte ne mora biti tako. Zapravo, postoje vrlo jednostavni i jeftini načini da ukrasite svoj dom i da to izgleda fenomenalno. Odaberite zavesu koja je u skladu sa tonovima vaše spavaće sobe. Naš predlog je da zavesa za tuš-kabinu bude upravo u spavaćoj sobi iza kreveta. Stavite zavesu u ram, niko neće ni pretpostaviti šta je u pitanju.


Cvetni zid

Ne morate lepiti tapete na zidove da bi bili šareni. Možete običan beli zid ukrasiti 3D cvetovima koje ste kupili u kineskoj radnji. Vrlo je prosto, kupite veštačke cvetove i povežite ih jedan na drugi tako da čine pravu, horizontalnu liniju. Izgledaće izuzetno kreativno i zanimljivo.

Pročitajte i ovo: 8 načina da postanete minimalista kad je enterijer u pitanju

Ofarbajte zid u obliku luka

Lučni oblici daju eleganciju enterijeru i dodatno naglašavaju deo sobe koji je lučno ofarban. Farbanje jednog zida je odličan način da uradite nešto novo i osvežite svoj prostor, a da vam za to ne treba mnogo vremena. Primetićete da vaša soba posle krečenja jednog zida ima sasvim drugačiji vajb.

Naslovna fotografija: instagram.com/whitehousemuddyfeet

Jovana Petković

Comments