Kada se pitate koji će trendovi biti popularni u narednom periodu, najbolji način da to saznate jeste da pogledate šta preporučuju influenseri. Njihov posao je da znaju i da odrede šta će biti popularno u dizajnu enterijera – od dezena, ukrasa, boja, tekstura…

Jesen nam kalendarski dolazi za mesec dana i već počinju pripreme za nju. To će vas činiti srećnim ako volite jesenju estetiku, zemljane tonove, cozy vibe. Uz ove detalje će vaš dom biti topao i učiniti da se opustite pokriveni ćebetom uz omiljeni Harry Potter film ili Gilmore girls epizodu, dok napolju pada kiša.

Grandmillenial dezeni

Grandmillenial je reč koja se vezuje za milenijalce koji su sada u tridesetim i počinju da pune četrdeset i koji postaju priklonjeni granny stilu. U pitanju je vintage stil. Upozoravamo vas, ovaj dezen nije za minimaliste, jer je pun detalja i zanimljivih boja.

Pročitajte i ovo: Ako imate malo vremena, evo kako da brzo i lako održavate svoj dom urednim

Poslednjih godina grandmillenial dobija na popularnosti, ali ove godine će to biti posebno naglašeno. Zato uložite u jastučnice i prekrivače sa ovim dezenom i naravno uklopite sve sa ostatkom enterijera. Ovo je takozvani granny style koji je šik na svoj način.

Neobične boje za zidove

Polako prolazi doba minimalizma, u redu je ako ga volite i planirate da se njega držite, ali sada polako nastupa doba maksimalizma. Šta ide uz maksimalizam? Boje, boje, boje! Neobične boje zidova su pravi način da počnete sa maksimalizacijom svog doma. Naravno, sve sa ukusom.

Zašto ne biste okrečili zidove u pastelnoplavu i zakačili slike sa glomaznim ramovima? Vaš dom treba da označava vašu ličnost, a maksimalizam vam upravo to omogućava.

Osušeno i veštačko cveće

Kod nas postoji ubeđenje da je veštačko cveće kič, ali to uopšte ne mora biti tako. Stvar je u tome da birate cveće koje je veoma dobra imitacija pravog. A ako hoćete pravi jesenji vajb u svom domu, ukrasite ga osušenim cvećem i osušenim lišćem. Jesenje boje su zaista prelepe i uneće toplinu u vaš dom, zajedno sa malo sete. Evo kako to može da izgleda:

Masivni drveni nameštaj

Još jedna od odlika maksimalizma jeste i glomazni nameštaj ukrašen duborezima. Kad ga dotaknete oseća se tekstura drveta i divite se stolaru koji ga je napravio. Drvo daje toplinu svakoj prostoriji u domu, a upravo to i želite da postignete kada dolazi jesen. Doduše, prelepo će izgledati i u ostalim godišnjim dobima.

Možete ga smestiti u kuhinju, trpezariju, dnevnu sobu ili radnu sobu. Ovo su stolovi koji će trajati decenijama i nikad neće izaći iz mode.

Crni detalji

Mnogi se plaše da svoj dom ukrase crnim detaljima i kupe nameštaj u ovoj boji zato što misle da će dom delovati isuviše mračno. Istina je da nećete postići takav efekat (sem ako ne preterate sa tamnim bojama). Tamni detalji će istaći ostatak nameštaja koji je u svetlijim bojama. Takođe, crna daje taj Halloween efekat, te ako volite takav vajb – samo izvolite.

Pročitajte i ovo: Predstavljamo vam DIY kreativne ideje za ukrašavanje zidova

Cottagecore kuhinja

Ako na Instagramu pratite profile sa dizajnom enterijera, sigurno ste primetili koliko popularna postaje cottagecore kuhinja. U pitanju je kuhinja sa sa drvenim policama, belim tanjirima, šoljicama, čajnicima, starinskim ali očuvanim tiganjima. Vrlina je što ovakve tanjire, police i stolove možete pronaći u antikvarnicama ili uzeti od svoje bake. Ovo je jedna preslatka estetika koju ćemo na jesen viđati u još većoj meri.

Naslovna fotografija: instagram.com/monicabenavidez

Jovana Petković

Comments